LIKE ONLINE

Έριξαν «πικάντικα» δίχτυα για να κρατούν μακριά τα δελφίνια αλλά τους φάνηκαν νόστιμα - Δείτε βίντεο

Έριξαν «πικάντικα» δίχτυα για να κρατούν μακριά τα δελφίνια αλλά τους φάνηκαν νόστιμα - Δείτε βίντεο

Επιστήμονες του ΑΠΘ κατασκεύασαν δίχτυα για ψαράδες, επικαλυμμένα με καψαϊκίνη, την ουσία που δίνει στις πιπεριές τσίλι την έντονη καυτερή τους γεύση, για να μην πλησιάζουν τα δελφίνια. Το αποτέλεσμα δεν ήταν, όμως, το αναμενόμενο!

Η ευρηματική και καινοτόμος ιδέα, με… γαστρονομικά χαρακτηριστικά, ομάδας επιστημόνων από το ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), στόχευε στο να αποτραπούν οι επιθέσεις από δελφίνια στα δίχτυα παράκτιων αλιέων.

Ωστόσο, αποδείχτηκε σύντομα πως η επικάλυψη των διχτυών με καψαϊκίνη, τη χημική ένωση που δίνει στις πιπεριές τσίλι την έντονη καυτερή τους γεύση, κάθε άλλο παρά αποθάρρυνε τα ρονοδέλφινα.

Αντιθέτως, οι γευστικοί κάλυκες των χαριτωμένων θαλάσσιων ζώων «καλοδέχτηκαν» τα… πικάντικα δίχτυα!

Όπως σημειώνει το greenagenda.gr, όταν τα δελφίνια επιτίθενται σ’ αυτά τα δίχτυα για να φάνε τα ψάρια που πιάστηκαν, το κάνουν με ευρηματικότητα, εφαρμόζοντας μεθόδους ομαδικής επίθεσης μέχρι το τέλος του γεύματος.

Σε αλληλεπίδραση με δίχτυα για λούτσους, δύο δελφίνια χρειάστηκαν λιγότερα από 15′ λεπτά για να ανοίξουν 217 τρύπες σε αυτά!

Βίντεο με δελφίνι που εγκλωβίστηκε σε δίχτυα:

Πηγή: newsit.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top