ΕΛΛΑΔΑ

BLOOMBERG: Το σενάριο GREXIT θα επιστρέψει στο τραπέζι

BLOOMBERG: Το  σενάριο GREXIT θα επιστρέψει στο τραπέζι

Υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος η Ελλάδα να αναγκαστεί να βγει από την ευρωζώνη μέχρι το τέλος του 2016, σύμφωνα με το 71% των 34 οικονομολόγων που ερωτήθηκαν σε έρευνα του Bloomberg

Το σενάριο για έξοδο της Ελλάδας από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, είναι πιθανό να επανέλθει στο τραπέζι έως το τέλος του 2016, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος η Ελλάδα να αναγκαστεί να βγει από την ευρωζώνη μέχρι το τέλος του 2016, σύμφωνα με το 71% των 34 οικονομολόγων που ερωτήθηκαν σε έρευνα του Bloomberg.

Το 70% δήλωσαν ότι θεωρούν πως η Ελλάδα θα είναι ασφαλής για τον υπόλοιπο χρόνο, αν και οι μισοί από αυτούς ότι πιστεύουν πως το πακέτο των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ στο οποίο στοχεύει ο Αλέξης Τσίπρας θα αποδειχθεί πολύ μικρό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ ο Τσίπρας εστιάζει στις απαιτήσεις, τα ελαττώματα στην πρόσφατη συμφωνία με τους ηγέτες της ευρωζώνης πυροδοτούν τις ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα πασχίσει να εφαρμόσει το τριετές πρόγραμμα.

Οι ευρωπαίοι πιστωτές αρνούνται να συναινέσουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μια κίνηση που το ΔΝΤ λέει ότι είναι απαραίτητη για την σταθεροποίηση των δημοσιονομικών της χώρας, Υπάρχουν επίσης αμφιβολίες για τον στόχο των 50 δις από περιουσιακά στοιχεία, και κυρίως, για τα οφέλη από ακόμη περισσότερη λιτότητα σε μια θρυμματισμένη οικονομία.

«Χωρίς κάποιου είδους ελάφρυνση χρέους, το πακέτο δεν θα είναι ποτέ αρκετά μεγάλο» ανέφερε ο Πίτερ Ντίξον, οικονομολόγος στην Commerzbank AG στο Λονδίνο.

«Το να προσθέτεις επιπλέον δάνεια σε μια χώρα που δεν μπορεί να τα αποπληρώσει αντιστοιχεί στην ερμηνεία της παράνοιας του Αϊνστάιν: το να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, περιμένοντας διαφορετικά πράγματα».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top