ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπαρχος Πάφου: «Όλα έτοιμα για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές»

Έπαρχος Πάφου: «Όλα έτοιμα για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές»

Παραδόθηκαν σήμερα οι κάλπες στην αρχιερατική περιφέρεια Πάφου για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Στην περιφέρεια θα λειτουργήσουν την Κυριακή 136 κέντρα, ανέφερε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, προσθέτοντας πως η αρχιερατική περιφέρεια Πάφου καλύπτει τόσο όλες τις κοινότητες της επαρχίας Πάφου αλλά και 19 κοινότητες της Λεμεσού και μία κοινότητα της Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου σημείωσε ότι οι εκλογικοί κατάλογοι στάλθηκαν την Πέμπτη μαζί με τα ψηφοδέλτια και παραλήφθηκαν από συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης με συνοδεία της Αστυνομίας, ενώ σήμερα γίνεται η παράδοση όλων καλπών με το υλικό μέσα.

Ανέφερε ότι τα εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν κυρίως μέσα σε ναούς και διπλανές αίθουσες των ναών. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί, συνέχισε, η περίπτωση του Ναού του Αγίου Παύλου, όπου ενώ θα λειτουργούσε αρχικά εκλογικό κέντρο στην εκκλησία τώρα θα λειτουργήσουν αίθουσες σε διπλανό σχολείο. Οι εγγεγραμμένοι εκλογείς της περιφέρειας ανέρχονται σε 60.054 και αυτοί κυμαίνονται σε 100 – 700 σε κάθε εκλογικό κέντρο της αρχιερατικής περιφέρειας Πάφου.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, η διαλογή και η καταμέτρηση θα γίνει σε κάθε εκλογικό κέντρο και τα αποτελέσματα θα στέλνονται με φαξ ή με email στον Γενικό Έφορο Εκλογών. Εμείς είπε, θα λειτουργήσουμε τη γραμματεία μας όπως και σε άλλες εκλογές στο κτίριο της ΠΑΣΥΔΥ.

Ερωτηθείσα για κάποια ιδιαιτερότητα στην επαρχία Πάφου η κ. Λάμπρου είπε πως υπάρχουν κάποιες εκκλησίες μέσα στις ενορίες στις οποίες θα λειτουργήσουν περισσότερα από δύο κέντρα. Οπότε, είπε, θα πρέπει να δοθεί προσοχή από τους προεδρεύοντες για την επιβολή της τάξης. Τέτοιο παράδειγμα είναι η εκκλησία της Παναγίας Παντάνασσας με έξι εκλογικά κέντρα.

Επίσης συνέχισε, υπάρχουν κοινότητες μικρές για τις οποίες θα λειτουργήσει ένα εκλογικό κέντρο στον Κάθηκα, όπως για παράδειγμα με την ενοποίηση τριών κοινοτήτων του Κάθηκα, Πάνω και Κάτω Ακουρδάλειας.

Επίσης οι κοινότητες Μηλιά, Λάσα, Φοίτη έχουν ενοποιηθεί και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα ψηφίσουν στο εκλογικό κέντρο της Φοίτης.

Σχετικές αναρτήσεις σημείωσε, θα γίνουν έξω από τα εκλογικά κέντρα για να ξέρουν οι εκλογείς πού θα ψηφίσουν ενώ κάλεσε παράλληλα τους ψηφοφόρους να αποταθούν προς ενημέρωση σε σχετικό link της Εκκλησίας της Κύπρου https://poupsifizis.cy.net/ που μπορεί κάποιος καταχωρώντας τον αριθμό ταυτότητας του και την ημερομηνία της γέννησης του να εξακριβώσει πού ψηφίζει.

Ανακοίνωσε επίσης τα τηλέφωνα 26821000- 26821005- 26821008 – 9 της Μητρόπολης Πάφου που θα εξυπηρετούν το κοινό με πληροφορίες για το πού ψηφίζουν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top