ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου: Στήριξη στον πνευματικό του πατέρα, Ταμασού Ησαΐα – Το μήνυμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου: Στήριξη στον πνευματικό του πατέρα, Ταμασού Ησαΐα – Το μήνυμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν είναι τα φώτα, τα γεμάτα τραπέζια από πλούσια φαγητά και οι απολαύσεις είπε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

«Αυτά μπορούμε να τα έχουμε όλο το χρόνο. Το πνεύμα των Χριστουγέννων έχει μια άλλη διάσταση, ανθρώπινη και ψυχοπνευματική, ώστε να μπορέσει κανείς να πλησιάσει τον συνάνθρωπό του. Είναι μια διαρκής σχέση με τον Χριστό και προσφοράς στον συνάνθρωπό μας», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα.

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα για τις άγιες αυτές μέρες, ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος είπε: «Επειδή υπάρχουν και οι επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να μας βγάλει εκτός από το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αντίθετα, να μας βοηθήσει, ο καθένας να στηρίξει αυτόν που τον εκπροσωπεί. Εγώ προσωπικά τάσσομαι με τον Ταμασσού Ησαΐα, που είναι και ο ποιμενάρχης μου, και πάντοτε μου θυμίζει τη ζεστή αγκαλιά του Οσίου Αββακούμ», είπε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

«Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να κάνουμε την αγκαλιά μας μία φάτνη, μια διαρκή φάτνη για να φιλοξενούμε τον Χριστό. Ας έχουμε και εμείς αυτή τη ζεστασιά που είχαν τα χνώτα των ζώων της φάτνης για να ζεστάνουμε τον πλησίον μας. Ας κάνουμε τη ψυχή μας μαλακή και αγνή σαν το βαμβάκι που στολίζει τις φάτνες ώστε να επουλώνει πληγές», είπε, στέλνοντας σε όλους ένα μήνυμα αγάπης για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top