ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος σε πτήση της Hawaiian Airlines: Τουλάχιστον 36 άτομα τραυματίστηκαν από «σοβαρές αναταράξεις»

Τρόμος σε πτήση της Hawaiian Airlines: Τουλάχιστον 36 άτομα τραυματίστηκαν από «σοβαρές αναταράξεις»

ον απόλυτο εφιάλτη έζησαν σε πτήση της Hawaiian Airlines, 36 επιβάτες όταν το αεροπλάνο της εταιρείας αντιμετώπισε «σοβαρές αναταράξεις» σε πτήση από το Φοίνιξ στη Χονολουλού την Κυριακή, δήλωσαν οι αρχές. Μάλιστα 20 από τους ταξιδιώτες μεταφέρθηκαν στα επείγοντα. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Επειγόντων Περιστατικών της Χονολουλού, έντεκα τραυματίες ήταν σε σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ήταν και ένα παιδί 14 μηνών.

Οι τραυματισμοί των επιβατών περιελάμβαναν χτυπήματα στο κεφάλι, μώλωπες και απώλεια συνείδησης, είπε η Honolulu EMS. Η Hawaiian Airlines δήλωσε πως «υποστηρίζει όλους τους επιβάτες και τους υπαλλήλους που τραυματίστηκαν και παρακολουθεί την κατάσταση». Τρία μέλη του πληρώματος ήταν μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, όπως μεταδίδει το CNN.

«Παράχτηκε ιατρική περίθαλψη σε αρκετούς επιβάτες και μέλη του πληρώματος στο αεροδρόμιο για μικροτραυματισμούς, ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν γρήγορα σε τοπικά νοσοκομεία για περαιτέρω φροντίδα», έγραψε η εταιρεία στο Twitter.

 

 

Οι αναταράξεις σημειώθηκαν 15 με 30 λεπτά πριν το αεροπλάνο προσγειωθεί στη Χονολουλού, με 278 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος.

 Δείτε το βίντεο

Το EMS και η American Medical Response ανταποκρίθηκαν σε μια «έκτακτη ανάγκη μαζικών ατυχημάτων» στο διεθνές αεροδρόμιο Daniel K. Inouye λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η πτήση 35 της Hawaiian Airlines, ένα Airbus 330, ανέφερε την αναταραχή γύρω στις 10:35 π.μ. κατά την κανονική ώρα της Χαβάης, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας.

Μια 18χρονη φοιτήτρια που επέστρεφε στο σπίτι της για χειμερινές διακοπές ήταν στο αεροπλάνο και είπε ότι στην αρχή ένιωθε μία απλή αναταραχή., ωστόσο στη συνέχεια το «κούνημα» κλιμακώθηκε γρήγορα. «Ένιωσα σαν σε ελεύθερη πτώση», είπε η Jacie Hayata-Ano στο CNN, περιγράφοντας ότι την σήκωσαν από το κάθισμά της με τη ζώνη ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο

 

Αφού τελείωσε η δόνηση, ένα μέλος του πληρώματος ζήτησε από το μεγάφωνο του αεροπλάνου από κάθε εκπαιδευμένο ιατρικό ή στρατιωτικό προσωπικό να βοηθήσει με τραυματισμένους επιβάτες.

«Είμαι ευγνώμων που υπήρξαν άνθρωποι που εντάχθηκαν και βοήθησαν επειδή κάποιο από το προσωπικό το χρειαζόταν», είπε. «Όλοι βοηθούσαν λίγο πολύ ο ένας τον άλλον. Ελέγχονταν ο ένας τον άλλον και μάζευαν πράγματα», πρόσθεσε η Hayata-Ano. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι διεξάγει «ενδελεχή επιθεώρηση του αεροσκάφους» πριν επιστρέψει το αεροπλάνο σε υπηρεσία.

Η FAA είπε ότι διερευνά το περιστατικό.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top