ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το αδιαχώρητο σε υπεραγορές και καταστήματα ενόψει Χριστουγέννων – Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο

Το αδιαχώρητο σε υπεραγορές και καταστήματα ενόψει Χριστουγέννων – Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο

Το αδιαχώρητο παρατηρείται τις τελευταίες μέρες σε καταστήματα και υπεραγορές, με τους Κύπριους να σπεύδουν για αγορές ενόψει Χριστουγέννων. Η αυξημένη κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί την Παραμονή των Χριστουγέννων, αφού, όπως είναι καλά γνωστό, ως λαός είμαστε σχεδόν σε όλα της τελευταίας στιγμής.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Γενικός Γραμματέας Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου, ανέφερε ότι η κίνηση σε εμπορικά κέντρα, εμπορικούς δρόμους, καταστήματα και υπεραγορές, αυξήθηκε πάρα πολύ από το απόγευμα της Δευτέρας (20/12) μετά και την καταβολή των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο.

Όπως είπε, «ως καταναλωτές, είμαστε της τελευταίας στιγμής και το τριήμερο αναμένεται να γίνει το αδιαχώρητο με κορύφωση την Παραμονή των Χριστουγέννων», σημειώνοντας πως οι Κύπριοι προβαίνουν σε σημαντικές αγορές, ενώ εκτίμησε πως «δεν θα λείψει τίποτα ούτε από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ούτε τα δώρα κάτω από τα χριστουγεννιάτικα δώρα».

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι τόσο από την κίνηση όσο και από τις αγορές που γίνονται, παρά την ακρίβεια και ειδικότερα τον υψηλό πληθωρισμό», συνέχισε εκτιμώντας περαιτέρω πως «ίσως λόγω του covid και των περιορισμών που είχαν επιβληθεί, ο κόσμος να είχε δημιουργήσει κάποιο μαξιλαράκι, ο πληθωρισμός δεν αποτυπώθηκε στο λιανικό εμπόριο και στην πραγματική αγορά».

Ερωτηθείς εάν έχει παρατηρηθεί οποιαδήποτε διαφοροποίηση στην συμπεριφορά των καταναλωτών σε σχέση με τον παρελθόν, ο κ. Αντωνίου απάντησε καταφατικά. «Άλλαξε το ότι ο κόσμος είναι διαβασμένος, κάνει έρευνα αγοράς και ετοιμάζει λίστα αγορών και αγοράζει μόνο όσα περιλαμβάνονται σε αυτή, ενώ παρατηρήσαμε ακόμη πως κάθε σεντ που ξοδεύει ο καταναλωτής θέλει να ξέρει που πηγαίνει», εξήγησε.

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας είπε πως «η κίνηση στις υπεραγορές είναι ιδιαίτερα αυξημένη και αναμένουμε ότι η κίνηση θα κορυφωθεί την Παραμονή των Χριστουγέννων».

«Ιδιαίτερα οι τελευταίες 3 μέρες πριν τα Χριστούγεννα, εδώ και χρόνια, παρατηρείται πολύ αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές, γιατί, όπως είπαμε πολλές φορές, ο Κύπριος καταναλωτής είναι κυρίως της τελευταίας στιγμής», επεσήμανε.

Ερωτηθείς εάν ο Σύνδεσμος είναι ικανοποιημένος με την κίνηση, ο κ. Χατζηαδάμου απάντησε καταφατικά. «Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την κίνηση και από τις αγορές, γιατί υπάρχουν σε αρκετά προϊόντα πολύ καλές τιμές και προσφορές, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν οι καταναλωτές», ανέφερε καταληκτικά.


Το εορταστικό ωράριο

Σημειώνεται ότι, το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων και των υπεραγορών είναι συνεχές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ για τα γενικά καταστήματα και μέχρι τις 9 το βράδυ για τις υπεραγορές, με στόχο να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι καταναλωτές.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι, τα γενικά καταστήματα και οι υπεραγορές, θα παραμείνουν κλειστές στις 25 και 26 Δεκεμβρίου, καθώς και την 1, 2 και 6 Ιανουαρίου 2023.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top