ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν έλαβε επίσημα αίτημα μετακίνησης από την Άννα Αριστοτέλους η Στέφη Δράκου

Δεν έλαβε επίσημα αίτημα μετακίνησης από την Άννα Αριστοτέλους η Στέφη Δράκου

Δεν έχει λάβει επίσημα αίτημα μετακίνησης από τις Κεντρικές Φυλακές από τη διευθύντρια, Άννα Αριστοτέλους, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου, είπε στο ΚΥΠΕ, μετά από εκδήλωση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου η Φιλαρμονική της ΕΛΔΥΚ, της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας έψαλλαν τα κάλαντα.

«Δεν έχω πάρει επίσημα οποιοδήποτε αίτημα από την κ. Αριστοτέλους», είπε, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που υποβληθεί σχετικό αίτημα, θα το εξετάσει.

«Δεν είναι θέμα δικό μου η απόσπαση της κ. Αριστοτέλους, πάει στη Δημόσια Υπηρεσία. Αλλά έχω ήδη ζητήσει από τους λειτουργούς μου να μελετήσουν και να μου δώσουν μία ενημέρωση σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «σίγουρα θα υπάρξει διαφάνεια στις δικές μου αποφάσεις και ενέργειες», πρόσθεσε.

Ενώ ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής στο πόρισμά του εντόπιζε δύο ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, για κατάχρηση εξουσίας και συνωμοσία, ο Γενικός Εισαγγελέας ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία «δεν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον με την προώθηση ποινικής υπόθεσης εναντίον του κ. Κατσουνωτού» και παραπέμπει στην Αστυνομία για να εξετάσει τυχόν πειθαρχικά αδικήματα.

Κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, η κ. Δράκου είπε ότι αρμόδιος για να χειρίζεται ποινικές ανακρίσεις είναι, κατά το Σύνταγμα, ο Γενικός Εισαγγελέας. Η Υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει πώς εξυπηρετείται το «δημόσιο συμφέρον» από τη μη δίωξη και παρέπεμψε στον Γενικό Εισαγγελέα για αιτιολόγηση της απόφασής του.

Όσον αφορά τη διαδικασία στο εξής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το ζήτημα θα τύχει χειρισμού πλέον από την Αστυνομία. «Με ενημέρωσε ο Γενικός Εισαγγελέας λίγο πριν εκδώσει την απόφασή του και μου είπε ότι θα αποστείλει τον φάκελο στην αρμόδια αρχή, που είναι η Αστυνομία». Η Αστυνομία θα μελετήσει τον φάκελο και επομένως, η Υπουργός είπε ότι πρέπει πρώτα να μελετηθεί το υλικό, το περιεχόμενο και ποια πιθανά πειθαρχικά αδικήματα μπορεί να προκύπτουν. «Ωστόσο θα διευκρινίσω ότι το ζήτημα θα τύχει χειρισμού, βάσει των πειθαρχικών κανονισμών της Αστυνομίας».

Όπως είπε, ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει τη δυνατότητα, αφού πάρει τον φάκελο, να διορίσει ερευνώντα λειτουργό για να τον μελετήσει και ακολούθως ετοιμάσει μία έκθεση, την οποία θα δώσει στον Αρχηγό της Αστυνομίας. «Συνήθως η έκθεση παίρνει μια περίοδο ενός μηνός, εκτός αν το μαρτυρικό υλικό είναι πολύ μεγαλύτερο και ζητήσει να του δοθεί κάποια επέκταση», διευκρίνισε η Υπουργός.

Στη συνέχεια, αν ο Αρχηγός της Αστυνομίας αποφασίσει ότι υπάρχει ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος, «τότε θα εισηγηθεί να διοριστεί και θα εγκρίνω τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελείται από έναν ανώτερο λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας, από τη Δημόσια Υπηρεσία και έναν από την Αστυνομία. Όλοι πρέπει να είναι ανώτερου βαθμού από τον διωκόμενο», διευκρίνισε.

Κληθείσα να αξιολογήσει το έργο της κ. Αριστοτέλους κατά τη διάρκεια της θητείας της στις Κεντρικές Φυλακές, η κ. Δράκου είπε ότι «έχει εφαρμόσει με επιτυχία τη σωφρονιστική πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη και της δικής μου πολιτικής, γιατί πιστεύω σε αυτό το σύστημα που ακολουθείται. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιες αποφάσεις δικαστηρίων, οι οποίες λεν ότι σχεδιάστηκαν φόνοι μέσα από τις φυλακές, υπάρχει διακίνηση τηλεφώνων και έχω θέσει τις εισηγήσεις μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφορικά με το πόρισμα και την επιστολή που πήρα από τον Γενικό Εισαγγελέα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«T» Podcast- The Newsroom: Ο Μαρίνος Νομικός «καυτηριάζει» την επικαιρότητα: Η πορεία του ΠτΔ, οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, οι εκλογές και το Κυπριακό

Αποκαλύψεις στη θανατική ανάκριση του Θανάση Νικολάου - Πρόσωπο ομολόγησε ότι ο ίδιος μαζί με άλλα πρόσωπα τον χτύπησαν και τον σκότωσαν

Στη φυλακή 25χρονη γυναίκα: Μπαίνει χρόνια στο κελί για υπόθεση ναρκωτικών

Στο φως αδημοσίευτη συνέντευξη του Ναβάλνι – Τι έλεγε για το «διεφθαρμένο» δίκτυο Πούτιν στο Λονδίνο

Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου - Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλας ΠαπαμιχαήλΙταλός Πρόεδρος: «Θεμελιώδους σημασίας για ισορροπία στη Μεσόγειο η λύση στο Κυπριακό»   

Ιταλός Πρόεδρος: «Θεμελιώδους σημασίας για ισορροπία στη Μεσόγειο η λύση στο Κυπριακό»  

Η λύση του Κυπριακού είναι θεμελιώδους σημασίας για την ισορροπία στη Μεσόγειο, τόνισε ο Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα σε δηλώσεις στο Προεδρικό μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε από πλευράς του ότι συζητήθηκε και το Κυπριακό και τα ευρωτουρκικά θέματα, εκφράζοντας στον Ιταλό Πρόεδρο την ετοιμότητά του να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών προς επίλυση του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top