ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Η Άννα Αριστοτέλους αποτελεί τη μεγαλύτερη ήττα μας

Η Άννα Αριστοτέλους αποτελεί τη μεγαλύτερη ήττα μας

Όχι πως δεν το είδαμε να έρχεται. Μετά από τρίμηνη μελέτη του πορίσματος του ποινικού ανακριτή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης αποφάνθηκαν να μην διωχθεί ποινικά ο τέως διοικητής της ΥΚΑΝ Μιχάλης Κατσουνωτός για τις κατηγορίες της συνωμοσίας με κατάδικο στις Κεντρικές Φυλακές προκειμένου να πλήξει τη διευθύντρια και την υποδιευθύντρια του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Αν θυμάστε, γιατί προφανώς όλοι θέλουν να το ξεχάσετε, τον περασμένο Ιούνιο η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους κατήγγειλε δημόσια τον Κατσουνωτό ότι αντάλλαζε μηνύματα με ισοβίτη από τον οποίο ζητούσε να βρει βίντεο με προσωπικές στιγμές τόσο της ίδιας όσο και της υποδιευθύντριας Αθηνάς Δημητρίου με σκοπό να τις καταστρέψει και να τις βγάλει από τη μέση - μάλιστα παραδόθηκαν στις Αρχές και τα screenshots των επίμαχων μηνυμάτων. Η αντίδραση του κράτους ήταν άμεση: Διατάχθηκε μεν έρευνα (διορίστηκε ο κ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης ως Ποινικός Ανακριτής αλλά ταυτόχρονα και σε βάρος της... Αριστοτέλους για τη δήθεν διαρροή απόρρητου εγγράφου προς τον “Πολίτη” αλλά και έρευνα για χρήση κινητών τηλεφώνων και ναρκωτικών από κρατούμενους στις φυλακές (ταυτόχρονα ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια στημένα ρεπορτάζ για ανεξέλεγκτη δράση κυκλωμάτων και διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές και μάλιστα με στοιχεία της προηγούμενης διοίκησης που πλασαρίστηκαν ψευδώς ως σημερινά). Από καταγγέλλουσα... καταγγελλόμενη γρηγορότερα απ’ ότι τρέχει το ΔΗΚΟ πίσω απ’ τον Χριστοδουλίδη. Όσο για τον καταγγελθέντα, αφού η Δράκου το έπαιζε Βίρνα με τη διαθεσιμότητά του (“τι εννοείς Άννα;”, “μίλα καθαρά Άννα”, “σοβαρά Άννα;”) τον μετέθεσε στο Λιμενικό παραδεχόμενη υποσυνείδητα ότι μάλλον τα έκανε θάλασσα.

Το ότι παράνομα ληφθέντα και διανεμηθέντα βίντεο με προσωπικές στιγμές θα κατέστρεφαν τις καριέρες δύο επιτυχημένων γυναικών γκρεμίζοντας όσα πρωτοποριακά και καινοτόμα έχτισαν μέσα σε 8 χρόνια και τα οποία έκαναν τις Κεντρικές Φυλακές διεθνές πρότυπο και υλικό για το Netflix, το περνάμε φυσικά στο ντούκου. Στο θεοκρατικό, συντηρητικό, πατριαρχικό οχυρό της Μεσογείου τυχόν revenge porn καταστρέφει μια γυναίκα όσο πετυχημένη κι αν είναι ενώ τα screenshots συνωμοσίας με κατάδικο απαλλάσουν έναν άντρα αστυνομικό με επαίνους! Καμία έκπληξη εδώ.

Και φτάσαμε αισίως 7 μήνες μετά τις καταγγελίες της Αριστοτέλους και τρεις μετά την παράδοση του πορίσματος Αιμιλιανίδη, Γενικός Εισαγγελέας και Βοηθός ΓΕ σε ρόλο Άη Βασίλη να αποφαίνονται ως ο Κατσουνωτός ήταν φρόνιμο παιδί και όχι άτακτο, έτσι παίρνει ως δώρο Χριστουγέννων μια ωραιότατη απαλλαγή. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι «λαμβάνοντας υπόψη τα κίνητρα της δράσης του κ. Κατσουνωτού, την προσπάθεια του για αποτροπή διάπραξης σοβαρών αδικημάτων και την απουσία στοιχείων που στοιχειοθετούν πράξη διαφθοράς, όπως επεξηγήθηκε προηγουμένως, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον με την προώθηση ποινικής υπόθεσης εναντίον του κ. Κατσουνωτού».

Όπως καταλάβατε αυτό το “δημόσιο συμφέρον” έχει καταντήσει μεγαλύτερο πλυντήριο κι απ’ την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Ρίχνεις μέσα διεφθαρμένους, απατεώνες, κοριούς και κοινούς εγκληματίες, το επικαλείσαι, κάνεις τα πορίσματα να μοιάζουν με έγγραφα της CIA από τις μαύρες λωρίδες και καθάρισες. Κι εσύ κι εκείνοι.

Και η πλάκα είναι (σχήμα λόγου έτσι, γιατί κανείς δεν γελάει) ότι το πόρισμα Αιμιλιανίδη θεωρεί ότι «ο κ. Κατσουνωτός πιθανόν να διέπραξε το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας με βάση την πρώτη παράγραφο του άρθρου 105 του Ποινικού Κώδικα και το αδίκημα της συνωμοσίας με βάση το άρθρο 373 του Ποινικού Κώδικα. Και τα δύο αυτά αδικήματα αποτελούν πλημμελήματα και τιμωρούνται με μέγιστη ποινή φυλάκισης τα δύο έτη και/ή με χρηματική ποινή €2.562». Ωστόσο αυτό για τους Σαββίδη και Αγγελίδη δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από πειθαρχικό έλεγχο. «Οι ενέργειες του κ. Κατσουνωτού θα μπορούσαν να ελεγχθούν πειθαρχικά σε σχέση με τον τρόπο επικοινωνίας του με τον εν λόγω κατάδικο και τον τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων του. Συνεπώς θα διαβιβάσουμε το αναγκαίο υλικό στην αρμόδια Αρχή για να το εξετάσει και να αποφασίσει κατά πόσο δικαιολογείται η λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του» καταλήγουν ΓΕ και Βοηθός ΓΕ. Το πιάσατε; Ακόμα και για πειθαρχική δίωξη επαφίεται στην αρμόδια αρχή να αποφανθεί αν “δικαιολογείται κάτι τέτοιο”. Και ποια αρμόδια αρχή θα το πράξει μετά από ένα τόσο... passive aggressive θάψιμο;

Μετά από αυτή την εξέλιξη ‘Αννα Αριστοτέλους και Αθηνά Δημητρίου ζήτησαν να μετακινηθούν από τις Κεντρικές Φυλακές σε άλλη υπηρεσία αφού ηττήθηκαν κατά κράτος (ή ορθότερα απ’ το κράτος), μαζί με τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, την ισονομία και άλλες τέτοιες... λεπτομέρειες.

Μια ήττα που φυσικά χρεωνόμαστε όλοι μας που αφήσαμε, και ενθαρρύναμε, τη διαφθορά να διαβρώσει σχεδόν όλους τους θεσμούς. Τουλάχιστον η Άννα έδωσε μια αξιοπρεπή μάχη. Εμείς τι δικαιολογία έχουμε;

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top