Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου - Δείτε βίντεο

Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου - Δείτε βίντεο

Νέος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου είναι από το πρωί του Σαββάτου (24/12) ο Πάφου Γεώργιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον Πάφου Γεώργιο ψήφισαν 11 ιεράρχες, τον Μητροπολίτη Λεμεσού 4, ενώ υπήρξε και 1 λευκή ψήφος.

Της ψηφοφορίας, προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας εντός της Αρχιεπισκοπής, στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Βαρνάβα. Μετά από τη λειτουργία, τα 16 μέλη της Ιεράς Συνόδου συμμετείχαν στη ψηφοφορία.

Αφού ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, τα 16 μέλη της Ιεράς Συνόδου εξήλθαν και πορεύθηκαν εν πομπή προς τον παλαιό καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη.

Εντός του καθεδρικού ναού, οι Μητροπολίτες και οι Επίσκοποι υπέγραψαν τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου. Ακολούθησε προσευχή και στη συνέχεια αναγνώστηκε εντός του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου στον Αρχιεπισκοπικό θώκο.

Ο Μητροπολίτης Πάφου εισήλθε εντός του παλαιού καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη, με τους πιστούς να φωνάζουν «άξιος». 

Στο μήνυμα του, ο νέος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον λαό και τους Συνοδικούς, ενώ ζήτησε φώτιση για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της Εκκλησίας της Κύπρου.

Δείτε το μήνυμά του:

Να αναφέρουμε ότι, η ημερομηνία της ενθρόνισης αναμένεται να ανακοινωθεί σε κατοπινό στάδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.