Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου - Δείτε βίντεο
24.12.2022 - 10:42
Νέος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου είναι από το πρωί του Σαββάτου (24/12) ο Πάφου Γεώργιος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον Πάφου Γεώργιο ψήφισαν 11 ιεράρχες, τον Μητροπολίτη Λεμεσού 4, ενώ υπήρξε και 1 λευκή ψήφος.
Της ψηφοφορίας, προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας εντός της Αρχιεπισκοπής, στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Βαρνάβα. Μετά από τη λειτουργία, τα 16 μέλη της Ιεράς Συνόδου συμμετείχαν στη ψηφοφορία.
Αφού ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, τα 16 μέλη της Ιεράς Συνόδου εξήλθαν και πορεύθηκαν εν πομπή προς τον παλαιό καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη.
Εντός του καθεδρικού ναού, οι Μητροπολίτες και οι Επίσκοποι υπέγραψαν τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου. Ακολούθησε προσευχή και στη συνέχεια αναγνώστηκε εντός του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου στον Αρχιεπισκοπικό θώκο.
Ο Μητροπολίτης Πάφου εισήλθε εντός του παλαιού καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη, με τους πιστούς να φωνάζουν «άξιος».
Στο μήνυμα του, ο νέος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον λαό και τους Συνοδικούς, ενώ ζήτησε φώτιση για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της Εκκλησίας της Κύπρου.
Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.