ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Υπουργικό ενέκρινε τα νέα ωρολόγια προγράμματα στη Δημοτική Εκπαίδευση

Το Υπουργικό ενέκρινε τα νέα ωρολόγια προγράμματα στη Δημοτική Εκπαίδευση

Τα νέα ωρολόγια προγράμματα για τη Δημοτική Εκπαίδευση που θα τεθούν σε εφαρμογή από τη νέα σχολική χρονιά ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Με βάση τα προγράμματα ενισχύονται τα μαθήματα των ελληνικών, των μαθηματικών, των αγγλικών και της φυσικής αγωγής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής είπε πως σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε μια ακόμα σημαντική μεταρρύθμιση για το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Συγκεκριμένα ενέκρινε τα νέα ωρολόγια προγράμματα, δηλαδή τη διάρθρωση του σχολικού προγράμματος για την Δημοτική Εκπαίδευση.

Ο κ. Καδής ανέφερε πως αυτές οι αλλαγές ακολουθούν τις αλλαγές που έχουν γίνει στη Μέση Εκπαίδευση και συγκεκριμένα την κατάργηση του ενιαίου Λυκείου που λειτουργούσε κατά γενική ομολογία αναχρονιστικά, και τη δημιουργία κατευθύνσεων επιλογής μαθημάτων.

“Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στη Μέση Εκπαίδευση αρχίζει να υλοποιείται από την ερχόμενη σχολική χρονιά, το ίδιο ισχύει και για τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δηλαδή, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα της δημοτικής εκπαίδευσης ξεκινά να εφαρμόζεται από την ερχόμενη σχολική χρονιά”, είπε.

Ουσιαστικά, όπως εξήγησε ο Υπουργός, οι διαφοροποιήσεις βασίζονται στα αποτελέσματα έκθεσης η οποία έγινε από ειδικούς εμπειρογνώμονες, πανεπιστημιακούς, μάχιμους εκπαιδευτικούς, τεχνοκράτες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στη βάση των οποίων έχουμε ενισχύσει συγκεκριμένα μαθήματα που κατά γενική ομολογία χρειάζονταν ενίσχυση, όπως είναι τα ελληνικά, τα μαθηματικά, τα αγγλικά και το μάθημα της φυσικής αγωγής. Το τελευταίο ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παχυσαρκίας.

Καταλήγοντας, ο κ. Καδής είπε πως για τις αλλαγές που θα προκύψουν στη βάση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ήδη ετοιμάζεται και πολύ σύντομα θα ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν τα νέα ωρολόγια προγράμματα για να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top