ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου η ετήσια Έκθεση της Γραμματείας για το 2014

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου η ετήσια Έκθεση της Γραμματείας για το 2014

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τέθηκε σήμερα η ετήσια Έκθεση της Γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου για το έτος 2014, την οποία πρόσφατα παρέδωσε ο Γραμματέας του Υπουργικού Θεοδόσης Τσιόλας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, η δημοσιοποίηση της Έκθεσης πραγματοποιείται στα πλαίσια της γνωστοποίησης του συνολικού έργου και των κύριων δραστηριοτήτων της και διατίθεται προς κάθε ενδιαφερόμενο για σκοπούς διαφάνειας, αλλά και ελέγχου του τρόπου λειτουργίας της Γραμματείας.

Η εν λόγω Έκθεση αναφέρεται στην περίοδο από 1.3.2014 μέχρι 28.2.2015 και παρουσιάζει την αποστολή και το ρόλο της Γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου στα πλαίσια των κύριων αρμοδιοτήτων της, όπως αυτά οριοθετούνται από συγκεκριμένες πρόνοιες του Συντάγματος, καθώς  επίσης και των πρόσθετων αρμοδιοτήτων που έχουν αναληφθεί στη βάση συγκεκριμένων Αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η Έκθεση περιλαμβάνει επισκόπηση των πεπραγμένων και των κύριων δραστηριοτήτων και εργασιών της Γραμματείας, μέσω της οποίας καταδεικνύεται, εμφανώς, η ουσιαστική αποστολή της, με έμπρακτη και ενεργό συμμετοχή της στην πραγμάτωση των συνολικών προσπαθειών της σημερινής διακυβέρνησης για ολοκλήρωση του έργου της, όπως αναφέρεται.

Στο τελευταίο μέρος της Έκθεσης, παρουσιάζονται συνοπτικά στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες, με διάφορες ομαδοποιήσεις, τόσο σε πίνακες όσο και σε διαγράμματα, τα οποία απεικονίζουν, παραστατικά, τις δραστηριότητες και τον όγκο, κατά κύριο λόγο, των εργασιών του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι, μετά τη σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 13.02.2014, για δημοσιοποίηση όλων, ει δυνατόν, των Αποφάσεων που λαμβάνει, η Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου αναρτά στον ιστοχώρο της όλες τις Αποφάσεις, για τις οποίες αποφασίζεται ότι δύνανται να δημοσιευθούν.

Σύμφωνα με στοιχεία που τηρεί η Γραμματεία, το ποσοστό των Αποφάσεων που, πλέον, από 13.2.2014 και μετέπειτα, δημοσιεύεται κυμαίνεται σε ποσοστά πέραν του 70% επί του συνόλου του ετήσιου αριθμού Αποφάσεων που λαμβάνονται, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ποσοστά προηγούμενων ετών τα οποία κυμαίνονται σε ποσοστό κάτω από 20%. Οι Αποφάσεις που δεν δημοσιοποιούνται αφορούν σε διαβαθμισμένες πληροφορίες και προστασία προσωπικών δεδομένων.

Η Έκθεση βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.cm.gov.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top