ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζητά το πόρισμα Αιμιλιανίδη η Διεύθυνση των Φυλακών - Πρόθεση για ιδιωτική ποινική δίωξη κατά Κατσουνωτού

Ζητά το πόρισμα Αιμιλιανίδη η Διεύθυνση των Φυλακών - Πρόθεση για ιδιωτική ποινική δίωξη κατά Κατσουνωτού

Αποφασισμένη να προσφύγει μέχρι και στο ΕΔΑΔ είναι η Διεύθυνση των Φυλακών, με αφορμή τη μη ποινική δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού, ενώ προτίθεται να καταχωρήσει και ιδιωτική ποινική δίωξη ενάντια στον πρώην διοικητή της ΥΚΑΝ.

Η Διεύθυνση των Φυλακών προέβη σε δήλωση, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα ότι «εφόσον η ποινική ανάκριση έχει περατωθεί και λήφθηκε απόφαση για τη μη ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού, θεωρούμε σωστό ότι το πόρισμα αυτό θα πρέπει να δοθεί τουλάχιστον στους παραπονούμενους ή στους δικηγόρους τους, αφενός μεν για λόγους διαφάνειας και αφετέρου επειδή θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να έχουμε στα χέρια μας το μαρτυρικό υλικό του ποινικού ανακριτή εφόσον προτιθέμεθα να καταχωρήσουμε ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον του κ. Κατσουνωτού».

Αναλυτικά η σχετική δήλωση:

«Εντός των επόμενων ημερών οι δικηγόροι μας με επιστολή αναμένεται να αποταθούν στον Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη μαζί με το μαρτυρικό υλικό.

Ζητούμε το πόρισμα για δύο λόγους. Πρώτο διότι φαίνεται να προκύπτουν σοβαρές αντιφάσεις μεταξύ της ανακοίνωσης του Γενικού Εισαγγελέα για τη μη ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού για λόγους δημοσίου συμφέροντος στην οποία έγινε επίκληση του πορίσματος του κ. Αιμιλιανίδη και του ιδίου του πορίσματος του κ. Αιμιλιανίδη όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας. Με άλλα λόγια η αιτιολογία που έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας στην ανακοίνωσή του όχι μόνο δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από το πόρισμα του κ. Αιμιλιανίδη, αλλά είναι αντίθετη με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε ο κ. Αιμιλιανίδης.

Ο δεύτερος λόγος αφορά την ποινική ανάκριση. Εφόσον η ποινική ανάκριση έχει περατωθεί και λήφθηκε απόφαση για τη μη ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού, θεωρούμε σωστό ότι το πόρισμα αυτό θα πρέπει να δοθεί τουλάχιστον στους παραπονούμενους ή στους δικηγόρους τους, αφενός μεν για λόγους διαφάνειας και αφετέρου επειδή θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να έχουμε στα χέρια μας το μαρτυρικό υλικό του ποινικού ανακριτή εφόσον προτιθέμεθα να καταχωρήσουμε ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον του κ. Κατσουνωτού. Σε περίπτωση που ο Γενικός Εισαγγελέας αποφασίσει να διακόψει ή να αναστείλει την ιδιωτική ποινική δίωξη που θα καταχωρήσουμε, τότε θα προσφύγουμε στο ΕΔΑΔ για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε στο ΕΔΑΔ διότι επιτόπια δεν υπάρχει έλεγχος της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα για τη μη ποινική δίωξη ή τη διακοπή της ποινικής δίωξης του κ. Κατσουνωτού.

Προτιθέμεθα να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέσα που έχουμε στη διάθεση μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top