ΠΟΛΙΤΙΚΗ

DEBATE: Εντάσεις, φωνές και εκατέρωθεν «καρφιά» ανάμεσα στους υποψήφιους - Νικητές και χαμένοι της τηλεμαχίας

DEBATE: Εντάσεις, φωνές και εκατέρωθεν «καρφιά» ανάμεσα στους υποψήφιους - Νικητές και χαμένοι της τηλεμαχίας

Ολοκληρώθηκε το τρίτο διακαναλικό debate των τεσσάρων ιδιωτικών σταθμών για τις Προεδρικές Εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου, στο οποίο είδαμε για πρώτη φορά επτά από τους δεκατέσσερις υποψηφίους για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι επτά υποψήφιοι, Νίκος Χριστοδουλίδης, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Αβέρωφ Νεοφύτου, Αχιλλέας Δημητριάδης, Γιώργος Κολοκασίδης, Χρίστος Χρίστου και Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, απάντησαν στις ερωτήσεις της Πέτρας Αργυρού,  συντονίστριας της βραδιάς, του Σωτήρη Παρούτη από το Omega, της Αιμιλίας Κενεβέζου από τον Alpha και του Κυριάκου Πομηλορίδη από τον ΑΝΤ1.

Οι διαγραφές του Αβέρωφ

Η πρώτη ερώτηση έγινε προς τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου και αφορούσε στο τι άλλαξε από τη δήλωση του πως ο ΔΗΣΥ δεν είναι κόμμα διαγραφών και για τη δήλωση πως σε περίπτωση μη εκλογής του ο ΔΗΣΥ θα είναι στην αντιπολίτευση. Χαρακτηριστικά ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι: «ο ΔΗΣΥ δεν είναι κόμμα διαγραφών, είναι κόμμα αρχών. Όταν κάποιος αποφασίζει μόνος του να είναι αποστάτης, δικαίωμά του».

Η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος απάντησε σε ερώτηση που αφορούσε για το χρίσμα που του δίνει το ΑΚΕΛ, την ώρα που ο ίδιος δηλώνει ανεξάρτητος, απατώντας πως δεν είναι κομματικός υποψήφιος του ΑΚΕΛ και ότι μπήκε στην προεκλογική εκστρατεία πριν την στήριξη του κόμματος.

Οι επαφές του Χριστοδουλίδη 

Ακολούθησε ερώτηση στον Νίκο Χριστοδουλίδη για το αν εξακολουθεί να έχει επαφές με στελέχη του ΔΗΣΥ για αξιοποίηση, με τον ίδιο να δηλώνει ότι μιλά με στελέχη του ΔΗΣΥ που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, τονίζοντας ότι συζητά και με προσωπικότητες της Αριστεράς και από όλο το φάσμα.

Το ναυάγιο Δημητριάδη 

Σειρά είχε ο υποψήφιος Πρόεδρος Αχιλλέας Δημητριάδης, ο οποίος ερωτήθηκε γιατί ναυάγησε η προσπάθεια των τεσσάρων και έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, δηλαδή ότι αποφάσισε πως δεν ήθελε πλέον να συνεχίσει. 

Η παρέμβαση Οδυσσέα 

Κατά την διάρκεια του debate, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης έδωσε άμεση απάντηση σε σχέση με τα όσα αναφέρθηκαν για τις κρατικές χορηγίες, μέσα από ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στo twitter, στην οποίο έγραψε: «Για ενημέρωση των πολιτών που παρακολουθούν το debate: Με τροποποίηση του νόμου στο τέλος του 2021, η κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα είναι μία και αδιαίρετη, ενώ πριν είχε 2 σκέλη (τακτική χρηματοδότηση συν χορηγία για κάλυψη εκλογικών δαπανών όταν υπήρχαν εκλογές)

Τα «μαχαίρια» ανάμεσα σε Μαυρογιάννη και Δημητριάδη

Δεν έλειψαν όμως οι εντάσεις ούτε από το αποψινό debate, καθώς «βγήκαν μαχαίρια», ανάμεσα σε Ανδρέα Μαυρογιάννη και Αχιλλέα Δημητριάδη. Αρχικά ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στον κ. Μαυρογιάννη, ο οποίος είπε ότι είναι αναξιόπιστος ως συνεχιστής της Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, με τον ίδιο να του απαντά πως: «δεν είμαι εγώ που πηγαίνω για προσωπικό συμφέρον στη επιτροπή των κατεχομένων»

Δείτε εδώ το βίντεο:

Τα τηλεφωνήματα Αβέρωφ - Χριστοδουλίδη

Σε ερώτηση προς τον Αβέρωφ Νοεφύτου για το αν θα απαντούσε το τηλέφωνο στον Νίκο Χριστοδουλίδη εάν εκλεγεί αυτός Πρόεδρος, απάντησε πως: «Τηλέφωνα απαντώ σε όλο τον κόσμο. Για εμένα υπάρχουν δυο βασικά ζητήματα, Κυπριακό και οικονομία». Λίγη ώρα αργότερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι: «Εγώ θα τηλεφωνήσω στον κ. Νεοφύτου. Αν ο Κυπριακός λαός μας τιμήσει με την ψήφο του». 

Ο...Υπουργός του Χριστοδουλίδη

Κατά την διάρκεια όμως του debate, ερωτήθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για το αν αποφάσισε τον Υπουργό Οικονομικών, ωστόσο τόνισε πως: «Αν θέλεις να ανακοινώσεις Υπουργούς, πρέπει να τους ανακοινώσεις όλους. Εγώ δεν θα ανακοινώσω ονόματα. Οι Υπουργοί θα κληθούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.»

Η αναφορά στην απουσία του ΡΙΚ 

Τέλος ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπογράμμισε την απουσία της Κρατικής Τηλεόρασης από τις διακαναλικές συνεντεύξεις, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να προσθέτει πως αυτό έγινε με δική τους ευθύνη.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top