ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Γεμάτα τα νοσοκομεία - Ράντζα μέχρι και στους θαλάμους covid - Μεγάλη αναμονή για μεταφορά

Ελλάδα: Γεμάτα τα νοσοκομεία - Ράντζα μέχρι και στους θαλάμους covid - Μεγάλη αναμονή για μεταφορά

Ασφυκτικά γεμάτα είναι τα νοσοκομεία της Αττικής, αφού το κοκτέιλ περιστατικών κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων έχει μετατρέψει τη νοσηλεία των ασθενών σε ένα άκρως δύσκολο εγχείρημα με ατελείωτες αναμονές και ταλαιπωρίες.

Είναι ενδεικτικό ότι κάποια νοσοκομεία της πρωτεύουσας έχουν βάλει ράντζα ακόμη και στις κλινικές covid, αφού τα κρεβάτια που έχουν ανοίξει για τον κορονοϊό δεν επαρκούν για να καλύψουν τα περιστατικά.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής και ειδικά του κέντρου, είναι δραματική καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ανοίξει περισσότερες κλίνες covid για να καλυφθούν όλα τα περιστατικά.
Είχαν άλλωστε περιοριστεί όταν πέρασε το μεγάλο κύμα της πανδημίας.

Αναμονή έως και 20 ώρες

Στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα πάντως η Διοίκηση έβαλε ράντζα ακόμη και στις κλινικές covid όπου νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό αλλά δεν είναι διασωληνωμένοι.

Το πρόβλημα σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ξεκινά από το γεγονός ότι τα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής δεν έχουν ανοίξει αρκετές κλίνες covid, παρότι τα κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνονται δραματικά.
Αποτέλεσμα όμως είναι οι Διοικήσεις των νοσοκομείων να επιχειρούν να μετακινήσουν τους ασθενείς με κορονοϊό σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα που διαθέτουν ελεύθερες κλίνες.

Στο πλαίσιο αυτό οι ασθενείς παραμένουν σε αναμονή ακόμη και 20 ώρες έως ότου μετακινηθούν σε άλλο νοσοκομείο όταν έχει προηγηθεί εφημερία. Όμως η ταλαιπωρία είναι απερίγραπτη καθώς τις περισσότερες φορές μένουν χωρίς δωμάτιο και νοσηλεύονται σε ράντζο ή περιμένουν και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών μέχρι να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να διακομισθούν σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ενδεικτικό είναι ότι στο Σισμανόγλειο στη γενική εφημερία στις 9 Ιανουαρίου ξέμειναν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) 38 ασθενείς. Το νοσοκομείο είναι ασφυκτικά γεμάτο, ενώ η μονάδα βραχείας νοσηλείας δεν διέθετε χώρο. Γι αυτό και πολλοί ασθενείς έμειναν για νοσηλεία στα ΤΕΠ. Όμως ακόμη και δύο ημέρες μετά την εφημερία, όπως περιγράφουν εργαζόμενοι στο ethnos.gr, παρέμειναν στα επείγοντα 26 ασθενείς.

Όλες οι κλίνες covid είναι κατειλημμένες στο Σισμανόγλειο όπως και στον Ευαγγελισμό, στον Ερυθρό Σταυρό, στο Γ.Γεννηματάς αλλά και στα υπόλοιπα νοσοκομεία.

Αλλαγές στις εφημερίες

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση επιχειρεί να αλλάξει το σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί.

Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται ένα νέο σχέδιο ώστε τα κεντρικά νοσοκομεία να μην είναι ασφυκτικά γεμάτα με ράντζα και ταλαιπωρία των ασθενών, ενώ ταυτόχρονα τα περιφερειακά να παρουσιάζουν μικρότερη πληρότητα.

Εξάλλου το φαινόμενο εντάθηκε το τελευταίο διάστημα εξαιτίας και των ιώσεων, της γρίπης αλλά και των περιστατικών covid με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι εκρηκτική.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ζητήσει ένα πλήρες σχέδιο για τις αλλαγές στις εφημερίες από τους Διοικητές της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ενώ ήδη η 1η ΥΠΕ έχει παραδώσει ένα πρώτο σχέδιο το οποίο είναι πιθανό να υιοθετηθεί.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top