ΥΠΟΙΚ: Προωθεί νομοσχέδια για τους διαχειριστές και αγοραστές πιστώσεων

ΥΠΟΙΚ: Προωθεί νομοσχέδια για τους διαχειριστές και αγοραστές πιστώσεων

Τρία τροποποιητικά νομοσχέδια προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο την ευρωπαϊκή Οδηγία (ΕΕ) 2021/2167 για τους διαχειριστές πιστώσεων και τους αγοραστές πιστώσεων.

Η υπό αναφορά Οδηγία δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE) στις 8 Δεκεμβρίου 2021 με καταληκτική ημερομηνία υποχρέωσης εναρμόνισης για τα κράτη μέλη την 29η Δεκεμβρίου 2023.

Για σκοπούς εναρμόνισης της εθνικής νομοθεσίας με την εν λόγω Οδηγία, το ΥΠΟΙΚ έχει ετοιμάσει τρία τροποποιητικά νομοσχέδια. Πρόκειται για τον περί Διαχειριστών Πιστώσεων και Αγοραστών Πιστώσεων και για Συναφή Θέματα Νόμο του 2023, τον περί Συμβάσεων Καταναλωτικής Πίστης (Τροποποιητικός) Νόμο του 2023 και τον περί Συμβάσεων Πίστωσης για Καταναλωτές σε σχέση με Ακίνητα που προορίζονται για Κατοικία (Τροποποιητικός) Νόμο του 2023.

Το ΥΠΟΙΚ δημοσίευσε τα νομοσχέδια για σκοπούς δημόσιας διαβούλευσης με τους συμμετέχοντες στην αγορά με στόχο τη λήψη σχολίων μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Στόχος η ανάπτυξη δευτερογενών αγορών για τα ΜΕΔ

Η εν λόγω Οδηγία αποτελεί συνέχεια των σημαντικών μέτρων που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα τελευταία έτη στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), για τη στήριξη της ανάπτυξης δευτερογενών αγορών για τα ΜΕΔ στην Ένωση (ΕΕ) κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ότι η πώληση τέτοιων δανείων δεν υπονομεύει τα δικαιώματα των δανειοληπτών.

H Οδηγία είναι μέρος του πακέτου μέτρων του Συμβουλίου της ΕΕ για την «Ανάπτυξη δευτερογενών αγορών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέσω της εξάλειψης των αδικαιολόγητων εμποδίων στη διαχείριση δανείων από τρίτους και στη μεταβίβαση δανείων» και την «Ταχεία εξωδικαστική αναγκαστική εκτέλεση επί εξασφαλίσεων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλες οι ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα: O Μαδούρο είναι ο νόμιμος εκλεγμένος ηγέτης της χώρας, δεν θα γίνουμε αποικία, δήλωσε η αντιπρόεδρος

Όλες οι ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα: O Μαδούρο είναι ο νόμιμος εκλεγμένος ηγέτης της χώρας, δεν θα γίνουμε αποικία, δήλωσε η αντιπρόεδρος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα καθώς οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επίθεση σε αεροδρόμια, λιμάνια και στρατιωτικές βάσεις στο Καράκας και σε άλλες περιοχές της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η μεγάλης κλίμακας αμερικανική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο και της συζύγου του, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν αεροπορικώς εκτός της χώρας τους. Το Καράκας κατήγγειλε την αμερικανική επίθεση και το καθεστώς ανακοίνωσε την κήρυξη κατάστασης εθνικής ανάγκης. Παρακολουθείστε live όλες τις εξελίξεις

BEST OF TOTHEMAONLINE