ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά σε ΑΚΕΛ και Μαυρογιάννη ο Πελεκάνος: «Οι πολίτες θέλουν διακυβέρνηση που θα συνεχίσει να παρέχει ασφάλεια»

Απαντά σε ΑΚΕΛ και Μαυρογιάννη ο Πελεκάνος: «Οι πολίτες θέλουν διακυβέρνηση που θα συνεχίσει να παρέχει ασφάλεια»

Mε γραπτή απάντηση του Μάριου Πελεκάνου, απαντά η Κυβέρνηση στο ΑΚΕΛ και το επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη, θέλοντας να ξεκαθαρίσει, όπως αναφέρει, ότι το Ευρωβαρόμετρο που επικαλούνται, καταγράφει τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες των πολιτών.

Αυτούσια η απάντηση:

Να ξεκινήσουμε με ένα απλό ξεκαθάρισμα για το ΑΚΕΛ και το επιτελείο Μαυρογιάννη: Το Ευρωβαρόμετρο που επικαλούνται, καταγράφει τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες των πολιτών. Τα στατιστικά στοιχεία που επικαλείται η Κυβέρνηση και επιλέγουν να αγνοούν, είναι ακλόνητα επιστημονικά δεδομένα, τα οποία δεν ανατρέπονται με αφορισμούς προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Αν διάβαζαν χωρίς παρωπίδες τα δεδομένα, θα διαπίστωναν πως η χώρα μας, έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες ανεργίας σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα στο περίπου 6% σε σύγκριση με 17% που παρέδωσαν.

Η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη (6%), σε σύγκριση με ύφεση 7% που παρέδωσαν. Και επειδή τις φτωχές τους επιδόσεις τις πληρώνουν οι πολίτες, το ποσοστό κινδύνου φτώχειας το 2013 βρισκόταν στο 28%, ενώ με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία ανέρχεται πλέον στο 17%. 

Τα όσα ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε δεν είναι ψυχροί αριθμοί. Αφορούν τον διπλανό και τη διπλανή μας που δεινοπάθησαν με τις πολιτικές του ΑΚΕΛ.

Ακόμη, εάν διάβαζαν χωρίς παρωπίδες το πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο θα διαπίστωναν πως η ανησυχία των πολιτών για τις αυξημένες τιμές προϊόντων, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, διαχέεται σε όλη την Ευρώπη με ποσοστά που υπερβαίνουν σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το 90%!  

Στην Ιταλία, η ανησυχία διατυπώνεται από το 98%, στη Γερμανία από το 93%, στο Βέλγιο από το 95% κ.ο.κ.

Και είναι πολύ λογικό καθώς ζούμε σε μία από τις πιο ταραγμένες περιόδους στη σύγχρονη Ιστορία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Οι πολίτες θέλουν διακυβέρνηση που θα συνεχίσει να παρέχει ασφάλεια αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα, και όχι με λαϊκισμούς, τα όσα τους ανησυχούν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top