ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Κύπρος, εκδόθηκε νέα κίτρινη προειδοποίηση - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Κύπρος, εκδόθηκε νέα κίτρινη προειδοποίηση - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο η Κύπρος, με βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Στο μεταξύ, σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή Παραλιμνίου και Πρωταρά λόγω των καιρικών συνθηκών, με δρόμους και υποστατικά να έχουν πλημμυρήσει. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την Τρίτη (17/1) θα υπάρχει παρόμοιο σκηνικό, ενώ από την Τετάρτη (18/1) αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο  

Επαρχία Λάρνακας

Συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα κάτω από την ανισόπεδη διάβαση παρά το κέντρο Πανόριο στη Δρομολαξιά, με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει καταστεί επικίνδυνος.

Επίσης, πυκνή ομίχλη παρατηρείται στις περιοχές Βαβατσινιάς, Οδού και Λευκάρων.

Περιοχή Μόρφου
Ανοικτοί αλλά ολισθηροί είναι οι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Προδρόμου – Λεμύθου, Πεδουλά – Μουτουλλά, Πεδουλά- PINEWOOD – Κακοπετριάς, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Αστρομερίτη – Τροόδους

Περιοχή Τροόδους
Οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα.

Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, με ισχύ το πρωί της Κυριακής (15/1) μέχρι το πρωί της Δευτέρας (16/1) για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. 

Η συνολική βροχόπτωση δυνατό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το εικοσιτετράωρο. 

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα  

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως σε βόρειες και ανατολικές περιοχές, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις οι βροχές δυνατό να είναι παρατεταμένες.

Τοπικά, θα επικρατεί αυξημένη χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top