ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από βαρυχειμωνιά, ξανά… καλοκαίρι – Πότε αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού

Από βαρυχειμωνιά, ξανά… καλοκαίρι – Πότε αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού

Από τη βαρυχειμωνιά στο… καλοκαίρι επιστρέφει σιγά-σιγά ο καιρός, αφού από τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να αλλάξει άρδην το σκηνικό και από βροχές και καταιγίδες, πάμε σε ηλιοφάνεια και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, αφού αναφέρθηκε στην ανανέωση της κίτρινης προειδοποίησης που εξέδωσε η Υπηρεσία, τόνισε πως το σύστημα που μας επηρέασε τις προηγούμενες μέρες δεν μας εγκαταλείπει, καθώς παραμένει στην περιοχή.

Όπως είπε, η τάση είναι ότι και αύριο Τρίτη (17/1) ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με πιθανότητα τοπικών βροχών και χιόνια ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Για σήμερα, επανέλαβε, είναι σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση, σημειώνοντας ότι σε πάρα πολλές περιοχές επικρατεί και θα συνεχίσει να επικρατεί χαμηλή νέφωση ή και ομίχλη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους 7 στα ορεινά.

Απόψε το βράδυ, συμπλήρωσε, θα επικρατούν παρόμοιες συνθήκες, ενώ αναμένεται αύξηση νεφώσεων, ιδιαίτερα σε περιοχές των ημιορεινών, με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα παράλια και στους 2 στα υψηλότερα ορεινά.

Πότε θα αλλάξει το σκηνικό

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού, ο κ. Νικολαΐδης είπε πως, φαίνεται ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι απλά τοπικά μερικώς συννεφιασμένος, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο για να κυμανθεί πάνω από τους κλιματικούς μέσους δείκτες.

«Φαίνεται ότι μεσοβδόμαδα και μετά θα έχουμε βελτίωση του καιρού , να φύγουμε λίγο από το χειμερινό τοπίο», επεσήμανε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top