ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεκόρ κλήσεων για προβλήματα στην Πυροσβεστική - Μετρούν τις ζημιές τους οι κάτοικοι

Ρεκόρ κλήσεων για προβλήματα στην Πυροσβεστική - Μετρούν τις ζημιές τους οι κάτοικοι

Σε συνολικά 61 κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου για παροχή βοήθειας του κοινού, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.  

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Κούλα Μεσαρίτου, Λειτουργός του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «κατά το τελευταίο 24ωρο η Δύναμη ανταποκρίθηκε σε 17 περίπου κλήσεις στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Συνολικά το Σαββατοκύριακο η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 217 κλήσεις στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για άντληση νερών από πλημμυρισμένους δρόμους και πλημμυρισμένα υπόγεια ιδιωτικών επιχειρήσεων, υποστατικών και ξενοδοχείων, ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων, ρυμουλκήσεις ακινητοποιημένων οχημάτων και διασώσεις πολιτών από τα οχήματα τους που είχαν παγιδευτεί είτε από τις οικίες τους από τις οποίες περνούσαν ορμητικά νερά».

Στην επαρχία Λάρνακας, πρόσθεσε «η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο συνολικά σε 44 κλήσεις με επίκεντρο τις περιοχές Δρομολαξιάς – Μενεού και Κιτίου. Οι κλήσεις αφορούσαν άντληση νερών από πλημμυρισμένους δρόμους και πλημμυρισμένα υπόγεια ιδιωτικών επιχειρήσεων, υποστατικών και οικιών, ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων, ρυμουλκήσεις ακινητοποιημένων οχημάτων και διασώσεις πολιτών από τα οχήματα τους».

Συνολικά, συνέχισε «κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 261 κλήσεις στις επαρχίες Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου, από τις οποίες 49 αφορούσαν διασώσεις πολιτών από οχήματα που είχαν παγιδευτεί στα πλημμυρισμένα νερά. Επίσης έγιναν 80 ρυμουλκήσεις οχημάτων ενώ τόσο στην επαρχία Λάρνακας όσο και Αμμοχώστου έγινε διάσωση ηλικιωμένου ατόμου να εξέλθει της οικίας του λόγω των ορμητικών νερών της βροχής».

Όπως ανέφερε η κα. Μεσαρίτου, «η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε τόσες πολλές κλήσεις που αποτελούν αριθμό ρεκόρ, ενώ το τελευταίο 48ωρο οι Πυροσβέστες εργάζονται αδιάκοπα, παραμερίζοντας τη σωματική τους κόπωση και βρίσκονται πάντοτε στο καθήκον. Η Υπηρεσία είχε τη βοήθεια και τη στήριξη της Αστυνομίας, των Δημοτικών αρχών και της Πολιτικής Άμυνας».

Σημείωσε ακόμα ότι «λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι πολίτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ακραία καιρικά φαινόμενα και όλοι μπορούμε με κάποιες απλές ενέργειες να μειώσουμε τις άσχημες συνέπειες και τις ζημιές στις περιουσίες τους, που μπορεί να επιφέρει μια τέτοια κακοκαιρία. Για παράδειγμα το κοινό θα πρέπει να βεβαιώνεται ότι τα φρεάτια δεν είναι φραγμένα και να καθαρίζονται συνεχώς, να στερεώνονται καλά τα ντεπόζιτα νερού και οι κύλινδροι που βρίσκονται στις ταράτσες και να απομακρύνονται πρόχειρες κατασκευές».

Επίσης, «καλό είναι να σε περίπτωση που οι πολίτες παγιδευτούν με το όχημά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, να σταματήσουν στην άκρη του δρόμου και να περιμένουν να περάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα».  

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει ότι «βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα μαζί με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου».

Συγκεκριμένα στην επαρχία Αμμοχώστου «σε δύο σημεία του δρόμου Πρωταρά – Κάβο Γκρέκο υπάρχει καθίζηση εδάφους. Τα σημεία αυτά έχουν σηματοδοτηθεί και καλούνται οι οδηγοί, που χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο, να είναι πολύ προσεκτικοί».

Εξάλλου στην επαρχία Λάρνακας είναι κλειστός ο δρόμος από τη λεωφόρο Αρτέμιδος προς το Τέμενος Χαλά Σουλτάν «Τεκκέ», λόγω συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top