ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΤΑ: Παρά το αδιέξοδο θα καταβληθεί το 50% – Ποιοι τη δικαιούνται και πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί

ΑΤΑ: Παρά το αδιέξοδο θα καταβληθεί το 50% – Ποιοι τη δικαιούνται και πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί

Μπορεί οι συζητήσεις για την ΑΤΑ να οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, εντούτοις, μία μεγάλη μερίδα εργαζομένων θα λάβουν το 50% της ΑΤΑ, όπως προνοείτο άλλωστε στη συμφωνία που είχε επιτευχθεί το 2017 και συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ παρότι έχει λήξει το 2021 μέχρι τη σύναψη νέας συμφωνίας.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί το τελευταίο διάστημα, ΑΤΑ δικαιούνται και λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και το 25%, περίπου, των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα, για τους εργαζομένους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η σχετική εγκύκλιος του Υπουργού Οικονομικών έχει ήδη εκδοθεί και συνεπώς θα φανεί στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων στο τέλος του μήνα.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που δικαιούνται ΑΤΑ, η ΟΕΒ σε σημερινή της εγκύκλιο προς τα μέλη της, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες της περιόδου και με σκοπό την διαφύλαξη της εργατικής ειρήνης, η ΟΕΒ πρότεινε την συνέχιση της εφαρμογής της Μεταβατικής Συμφωνίας του 2017».

Αυτό σημαίνει, εξηγεί, καταβολή της ΑΤΑ σε όσους εργαζόμενους την δικαιούνται, σε ποσοστό 50% της ετήσιας αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, το οποίο μεταφράζεται σε μισθολογική αύξηση κατά 4.36%, για το 2023.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top