Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο: Εξωκλήσι «έπεσε θύμα» βανδαλισμών – «Έβαλαν φωτιά στο ιερό…άφησαν πίσω τους ένα χάος» - Φωτογραφίες

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο: Εξωκλήσι «έπεσε θύμα» βανδαλισμών – «Έβαλαν φωτιά στο ιερό…άφησαν πίσω τους ένα χάος» - Φωτογραφίες

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Famagusta.News στο Παραλίμνι.

Συγκεκριμένα το εξωκλήσι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ «έπεσε θύμα» βανδαλισμών το βράδυ της Τετάρτης (18/01).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, αδίστακτοι εισήλθαν εντός του ναού και κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμα τους, έβαλαν φωτιά στο ιερό ενώ δε δίστασαν να γράψουν χυδαία συνθήματα και σύμβολα στον τοίχο της εκκλησίας.

Ο πάτερ Αναστάσης μιλώντας στο Famagusta.News, ανέφερε ότι είναι το δεύτερο περιστατικό παραβίασης του ναού μέσα σε λίγες μέρες.

«Με πήραν τηλέφωνο γύρω στις 11 το πρωί και μου είπαν ότι υπάρχουν ακαταστασίες στην εκκλησία και υποψιαστήκαμε ότι είναι οι ακαταστασίες που βρήκαμε προχτές, αφού ανακαλύψαμε ότι κάποιος μπήκε στην εκκλησία και πήρε 16 ευρώ όμως εμείς νομίσαμε πως ήταν κάτι τυχαίο. Φαίνεται όμως πως δεν ήταν τυχαίο, αφού κάποιος ή κα ποιοι, κατά την διάρκεια της νύχτας χθες βράδυ βανδάλισαν την εκκλησία», είπε συγκεκριμένα.

«Όπως όλα δείχνουν κάποιος από τις 18:00 το απόγευμα χθες μέχρι τις 07:00-08:00 σήμερα το πρωί μπήκε στην εκκλησία, έκαμε αρκετές ζημιές που ευτυχώς διορθώνονται. Συγκεκριμένα, άναψε φωτιά μέσα στην εκκλησία ενώ χρησιμοποίησε και πυροσβεστήρα, όχι για να σβήσει τη φωτιά αλλά για να γεμίσει την εκκλησία με σκόνη, έγραψε συνθήματα στους τοίχους και κατανάλωσε πολλά φακελάκια με ζάχαρη. Στο πέρασμα του άφησε ένα χάος που προσπαθούμε να συμμαζέψουμε», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE