ΔΙΕΘΝΗ

Θα απολύσει 600 εργαζόμενους το Spotify

Θα απολύσει 600 εργαζόμενους το Spotify

Στον «χορό» των μαζικών απολύσεων από εταιρείες τεχνολογίας μπαίνει και το Spotify το οποίο θα απολύσει 600 εργαζόμενους.

Πρόκειται για περίπου 6% των εργαζομένων στην εταιρεία.

Μετά τις ανακοινώσεις για τις απολύσεις, η τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά 3% και βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο από τον Σεπτέμβριο, αναφέρει ο Guardian. Πέρυσι, πάντως, η μετοχή είχε πτώση κατά 45%.

Ο επικεφαλής της σουηδικής εταιρείας, Ντάνιελ Εκ, σε μήνυμα προς το προσωπικό ανέφερε ότι το Spotify αναδομείται για να δώσει έμφαση στην ταχύτητα. Τα λειτουργικά έξοδα, ανέφερε ακόμη ο Εκ, αυξήθηκαν δύο φορές περισσότερο από τα έσοδα το 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο θα αποχωρήσει από την εταιρεία η επικεφαλής περιεχομένου Ντον Όστροφ.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ανακοινώσει απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων η Microsoft (10.000 εργαζόμενοι), η Amazon (18.000), η Salesforce (8.000), η Google (12.000) και η Meta η μητρική εταιρεία του Facebook (11.000). Μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ σε χιλιάδες απολύσεις είχε προχωρήσει και το Twitter, από το οποίο παραιτήθηκε μεγάλος αριθμός εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top