Θα απολύσει 600 εργαζόμενους το Spotify

Θα απολύσει 600 εργαζόμενους το Spotify

Στον «χορό» των μαζικών απολύσεων από εταιρείες τεχνολογίας μπαίνει και το Spotify το οποίο θα απολύσει 600 εργαζόμενους.

Πρόκειται για περίπου 6% των εργαζομένων στην εταιρεία.

Μετά τις ανακοινώσεις για τις απολύσεις, η τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά 3% και βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο από τον Σεπτέμβριο, αναφέρει ο Guardian. Πέρυσι, πάντως, η μετοχή είχε πτώση κατά 45%.

Ο επικεφαλής της σουηδικής εταιρείας, Ντάνιελ Εκ, σε μήνυμα προς το προσωπικό ανέφερε ότι το Spotify αναδομείται για να δώσει έμφαση στην ταχύτητα. Τα λειτουργικά έξοδα, ανέφερε ακόμη ο Εκ, αυξήθηκαν δύο φορές περισσότερο από τα έσοδα το 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο θα αποχωρήσει από την εταιρεία η επικεφαλής περιεχομένου Ντον Όστροφ.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ανακοινώσει απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων η Microsoft (10.000 εργαζόμενοι), η Amazon (18.000), η Salesforce (8.000), η Google (12.000) και η Meta η μητρική εταιρεία του Facebook (11.000). Μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ σε χιλιάδες απολύσεις είχε προχωρήσει και το Twitter, από το οποίο παραιτήθηκε μεγάλος αριθμός εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.