ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στην Τουρκία: Χιλιάδες κάτω από τα συντρίμμια - Θα στηθούν καταυλισμοί για τους αστέγους

Σεισμός στην Τουρκία: Χιλιάδες κάτω από τα συντρίμμια - Θα στηθούν καταυλισμοί για τους αστέγους

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν από τον σημερινό σεισμό των 7,7 βαθμών στη Νότια Τουρκία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Τουρκικού υπουργείου εσωτερικών και άμυνας 9.698 άτομα – σωστικά συνεργεία – και ειδικές μονάδες του στρατού έχουν σταλεί στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες κάτω από τόνους μπάζων.

Τουλάχιστον 216 σωστικά οχήματα κάθε τύπου βρίσκονται καθ’ οδόν για την περιοχή η οποία έχει εδώ και 6 ώρες κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 2.824 κτίρια τα οποία έχουν καταρρεύσει εδώ πολύ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των κτιρίων που έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές και θεωρούνται ακατάλληλα προς χρήση.

1.300 κομάντος του τουρκικού στρατού επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές με την συνδρομή ακόμη 600 ειδικών – εργαζομένων σε λατομεία προκειμένου να υποστυλωθούν κτίρια τα οποία είναι στο όριο της κατάρρευσης αλλά και να διευκολυνθεί το έργο των ειδικών μονάδων έρευνας που επιχειρούν στα κτίρια που έχουν γκρεμιστεί.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να δοθεί εντολή για την δημιουργία καταυλισμών στα σημεία αλλά και να βρεθούν χώροι προκειμένου να στεγαστούν χιλιάδες άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι. Σημειώνεται πως η ευρύτερη περιοχή της νότιας Τουρκίας αναμένεται να πληγεί τις επόμενες ώρες και από έντονες χιονοπτώσεις και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

ΠΗΓΗ: Cnn.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top