ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφο κατά βούληση, υπεύθυνη αντιπολίτευση και Εκλογικό Συνέδριο για τον ΔΗΣΥ – Δεν έλειψαν οι εντάσεις στην μαραθώνια συνεδρία

Ψήφο κατά βούληση, υπεύθυνη αντιπολίτευση και Εκλογικό Συνέδριο για τον ΔΗΣΥ – Δεν έλειψαν οι εντάσεις στην μαραθώνια συνεδρία

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης (8/2), η μαραθώνια συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η οποία διήρκησε σχεδόν 7 ώρες και κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έλειψαν οι εντάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΕΔΩ

Όπως αποφασίστηκε, το κόμμα θα πορευθεί με ψήφο κατά βούληση κατά τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, επιλέγοντας την υπεύθυνη αντιπολίτευση ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η εν λόγω απόφαση δεν ήταν έκπληξη, αφού από το βράδυ της Κυριακής (5/2) η πλάστιγγα έγερνε προς αυτή την κατεύθυνση, κι αυτό λόγω του ότι η επιλογή ανάμεσα σε Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη έμοιαζε περισσότερο με δίκοπο μαχαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως, πριν την υπερψήφιση της πρότασης με συντριπτική μάλιστα πλειοψηφία, τέθηκαν προς ψήφιση η εισήγηση του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, για στήριξη του Ανδρέα Μαυρογιάννη, η οποία έλαβε 6 ψήφους και πρόταση μέλους του Πολιτικού Γραφείου για στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη, η οποία έλαβε μόλις 2 ψήφους.

Αυτούσια η απόφαση του ΔΗΣΥ:

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, τιμώντας τις αρχές και αξίες που τον καθιέρωσαν σαν την πιο σταθερή και αξιόπιστη πολιτική δύναμη της πατρίδας μας και μετά και το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, αξιολόγησε τις δυο υποψηφιότητες που βρίσκονται ενώπιον των πολιτών και αποφάσισε τα ακόλουθα:

A) Τη μη συμμετοχή του Δημοκρατικού Συναγερμού σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα προκύψει από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο ΔΗΣΥ, σεβόμενος πλήρως την ετυμηγορία του λαού, αναλαμβάνει την ευθύνη του ως η υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση του τόπου. Πορεύεται αυτόνομος, υπερασπίζεται τις αρχές του και προασπίζει τις κατακτήσεις και τις προοπτικές του λαού μας.

Αταλάντευτες προτεραιότητές μας είναι η λύση του Κυπριακού προβλήματος, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, η εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων με κράτη της περιοχής και με τις ΗΠΑ, η ισχυρή οικονομία και δημοσιονομική πειθαρχία, η αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, η προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, η εφαρμογή του σχεδίου Κύπρος_ το Αύριο, η εξασφάλιση της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη και η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου του λαού.

Β) Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι πολιτική παράταξη αποτελούμενη από ελεύθερους ανθρώπους, των οποίων σέβεται και αναγνωρίζει την ελεύθερη βούληση, άποψη και κρίση.

Από την ώρα που η πρόταση διακυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν βρίσκεται πλέον ενώπιον των πολιτών και η παράταξη από την 1η Μαρτίου θα είναι η μεγάλη και υπεύθυνη δύναμη της αντιπολίτευσης, καλούμε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να ζυγίσουν τις επιλογές που έχουν μπροστά τους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά συνείδηση, θέτοντας πάντα ως απόλυτη προτεραιότητα το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας.

Η σημερινή κατά πλειοψηφία απόφαση που λαμβάνεται ως προνοούν οι καταστατικές μας διατάξεις, στέλνει το μήνυμα της αποφασιστικότητας της παράταξης να λειτουργεί πάντοτε προς όφελος της Κύπρου και των πολιτών της. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του Προέδρου και του συνόλου της ηγεσίας του κόμματος για ενδυνάμωση της ενότητας και του πρωταγωνιστικού ρόλου που καλείται ο Δημοκρατικός Συναγερμός να διαδραματίσει στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας, έχοντας ως στέρεο υπόβαθρο την διακήρυξη αρχών του, το ιδεολογικό του μανιφέστο, καθώς και τις πολιτικές του.

Εκλογική Συνδιάσκεψη στις 11 Μαρτίου

Πέραν της πιο πάνω απόφασης, βέβαια, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, υπήρξε ακόμη μία είδηση. Το γεγονός ότι το κόμμα οδηγείται σε Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση στις 11 Μαρτίου, με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να εξαγγέλλει μάλιστα την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του κόμματος.

Οι σχετικές διαδικασίες αναμένεται να ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των Προεδρικών Εκλογών και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν οποιοδήποτε στέλεχος του ΔΗΣΥ θα επιλέξει να βρεθεί απέναντι από τον κ. Νεοφύτου, καταθέτοντας την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του κόμματος.

Πολλές στιγμές έντασης

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως, η μακρά συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, έγινε σε ένα ιδιαίτερο κλίμα και στην σκιά της εκλογικής ήττας της Κυριακής, ενώ κατά τη διάρκειά της δεν έλειψαν οι εντάσεις, οι γιουχαϊσμοί, οι φωνές, ακόμα και οι προσβολές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top