ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: «Όσοι διαφωνούν μαζί μου στο Κυπριακό, διαφωνούν και με τον Πρόεδρο – Έπρεπε να παραιτηθούν»

Χριστοδουλίδης: «Όσοι διαφωνούν μαζί μου στο Κυπριακό, διαφωνούν και με τον Πρόεδρο – Έπρεπε να παραιτηθούν»

«Πυρά» σε όσα στελέχη της Κυβέρνησης στηρίζουν Ανδρέα Μαυρογιάννη, εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδεικνύοντας ότι θα έπρεπε να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, γιατί, όπως είπε, σημαίνει πως διαφωνούν και με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ και κληθείς να σχολιάσει τις διάφορες τοποθετήσεις που γίνονται από στελέχη της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ που διαφωνούν μαζί του και στηρίζουν τον ανθυποψήφιό του, υπέδειξε ότι «διαφωνούν μαζί μου σε σχέση με το Κυπριακό και είναι ο λόγος που δήθεν οδηγούνται στον κύριο Μαυρογιάννη. Σημαίνει διαφωνούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», επεσήμανε.

«Πως μπορείς να είσαι Υπουργός Εξωτερικών και να διαφωνείς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;», διερωτήθηκε στη συνέχεια σημειώνοντας ότι όταν ήταν ο ίδιος Υπουργός Εξωτερικών αν διαφωνούσε με τον Πρόεδρο σε οτιδήποτε δεν θα συνέχιζε σε μια θέση.

«Άρα τι μας λένε; Αυτό αποδεικνύει πως δεν είναι για λόγους ουσίας. Κι όταν είσαι στην πολιτική τα συναισθήματα δεν πρέπει να είναι εκείνα που καθοδηγούν τις αποφάσεις σου. Σεβαστές οι όποιες επιλογές αλλά επί θεμάτων ουσίας αν είναι για το Κυπριακό, ειδικότερα αυτοί που είναι στο κυβερνητικό σχήμα θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί. Είναι ξεκάθαρο», τόνισε περαιτέρω ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές για καθημερινές συναντήσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο ανεξάρτητος υποψήφιος είπε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο πρέπει να διευκρινιστεί, αφού κάποιος από τους δύο δεν λέει την αλήθεια, όπως είπε.

Παράλληλα, επισήμανε πως πρέπει να διευκρινιστεί και η αναφορά του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του τηλεφώνησε, δίδοντάς του συγχαρητήρια για την στήριξη στην υποψηφιότητά του.

Κληθείς να σχολιάσει περαιτέρω τα τεκταινόμενα στο ΔΗΣΥ, είπε ότι δε ξέρουν το Δημοκρατικό Συναγερμό όσοι μιλούν για διάσπαση του κόμματος και υπενθύμισε ότι το 2004 η συντριπτική πλειοψηφία του ΔΗΣΥ δεν εισάκουσε τις συστάσεις Κληρίδη και Αναστασιάδη για στήριξη του Σχεδίου Ανάν και στη συνέχεια, το κόμμα αναδείχθηκε πρώτο στις Ευρωεκλογές.

*Με πληροφορίες από το riknews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top