ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σήμερα η απόφαση του Κακουργιοδικείου στην υπόθεση Αristo

Σήμερα η απόφαση του Κακουργιοδικείου στην υπόθεση Αristo

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, ανακοινώνει σήμερα την απόφασή του για τους πέντε κατηγορουμένους στην υπόθεση Aristo που αφορά το διαχωρισμό οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί από την εν λόγω εταιρεία, η οποία οδηγήθηκε στο δικαστήριο το περασμένο καλοκαίρι, ενώ από το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο.

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, έγιναν 46 δικάσιμες που συνιστούν 184 ώρες συνεχούς δίκης κατά μέσο όρο.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Θεόδωρος και η σύζυγος του Ρούλα Αριστοδήμου, ο σχεδιαστής της εταιρείας Aristo Χρήστος Σολομωνίδης και ο τέως Δημοτικός Μηχανικός του Δήμου Πάφου Σάββα Σάββα.

Πλείστες των κατηγοριών καταλογίζουν στους κατηγορούμενους πλαστογραφία σχεδίων και εγγράφων, αποδίδοντας προσπάθειες τους να εξασφαλίσουν οικοπεδοποιήσιμη γη, πέραν της επιτρεπόμενης από τους Νόμους και Κανονισμούς, δια της μείωσης της έκτασης πρασίνου και κοινοτικού εξοπλισμού.

Κατηγορίες πλαστογραφίας αναφέρονται ως γενόμενες στο χρόνο έκδοσης της Πολεοδομικής άδειας  και άλλες, οι πλείστες στην άδεια διαχωρισμού.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορία για απόπειρα διάπραξης αδικήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή τα γενεσιουργά αδικήματα της πλαστογραφίας.

Επιπρόσθετα, ο 5ος κατηγορούμενος Σάββα Σάββα αντιμετωπίζει τα αδικήματα δεκασμού, κατάχρησης εξουσίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τα οποία φέρονται όλα να είναι συνυφασμένα με τα αδικήματα της πλαστογραφίας.

Η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων με παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή ότι απέκτησαν παράνομα περιουσία 1.100.000 ευρώ, διαφοροποιήθηκε και αντικαταστάθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή με την κατηγορία ότι οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να διαπράξουν το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων.

Το Δικαστήριο, με ενδιάμεση απόφασή του ημ.30/04/15, απάλλαξε και αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους από την εν λόγω κατηγορία, λόγω της μη ύπαρξης εσόδου.

Η κατηγορία της συνωμοσίας προς καταδολίευση επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 5 έτη, της πλαστογραφίας επίσημου εγγράφου επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 14 χρόνια, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου μέχρι 7 χρόνια, της απλής πλαστογραφίας μέχρι 7 έτη  και της δωροδοκίας μέχρι 5 έτη.

Την Κατηγορούσα Αρχή εκπροσωπεί ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Α’ Νίκος Κέκκος.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι για το ζεύγος Αριστοδήμου ο ποινικολόγος Γιώργος Παπαϊωάννου και ο Κωνσταντίνος Διαμιανός από το Γραφείο του Α. Μαρκίδη, ο δικηγόρος Μιχάλης Πικής που είναι συνήγορος υπεράσπισης του Χρήστου Σολομωνίδη, και ο συνήγορος υπεράσπισης του Σάββα Σάββα δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



ΠτΔ: Διορίζει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

ΠτΔ: Διορίζει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

Στο Κυπριακό, αλλά και στην υπόθεση του Θανάση αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top