Άνοιξε το χρηματιστήριο Αθηνών

Άνοιξε το χρηματιστήριο Αθηνών

Πράσινο φως στην 2η εναλλακτική πρόταση (Plan B) που κατέθεσε τη Δευτέρα η Αθήνα για την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου έδωσε το απόγευμα σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την Τράπεζα της Ελλάδος και έκδοση υπουργικής απόφασης με βάση τα προβλεπόμενα στο Plan B, προκειμένου να οριστεί η ημέρα που θα ξεκινήσουν εκ νέου οι χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές δηλώνουν στο ΚΥΠΕ ότι αυτό δεν αναμένεται να γίνει αύριο Τετάρτη, αλλά τις επόμενες μέρες.

Στο Plan Β της ελληνικής αγοράς περιλαμβάνονται οι ελεύθερες συναλλαγές για τους ξένους επενδυτές, με τους εγχώριους επενδυτές να μην έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν για αγορές «παλιό χρήμα», γεγονός στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, αντιδρά έντονα η εγχώρια επενδυτική αγορά.

Στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνεται, κατά πληροφορίες, και η δυνατότητα χρήσης πιστωτικών υπολοίπων σε χρηματιστηριακές εταιρείες από Έλληνες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.