ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βανδαλισμοί σε Λύκειο στη Λεμεσό - Ζημιές σε κλιματιστικά και κλοπή του χαλκού

Βανδαλισμοί σε Λύκειο στη Λεμεσό - Ζημιές σε κλιματιστικά και κλοπή του χαλκού

Με στόχο την κλοπή χαλκού, άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε μονάδες πέντε κλιματιστικών του Λανιτείου Λυκείου. Λυπηρό το φαινόμενο, που καταγράφει αυξητική τάση, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και σύμφωνα με τον κ. Έλληνα, οι δράστες αφαίρεσαν από ύψος τις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών, οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, με το κόστος της ζημιάς να υπολογίζεται στις 5 χιλιάδες ευρώ.

«Είναι λυπηρό να υπάρχουν βανδαλισμοί σε δημόσια κτίρια, να γίνονται καταστροφές που επηρεάζουν τη λειτουργία μιας σχολικής μονάδας και είναι μια εικόνα που πρέπει να μας ανησυχεί σαν κοινωνία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ντίνο Έλληνα, από τις εξετάσεις που έγιναν και από την Αστυνομία, φαίνεται ότι οι δράστες αφαίρεσαν τον χαλκό από τους κομπρεσόρους των κλιματιστικών, με σκοπό να τον πουλήσουν στην αγορά.

«Αν και διαχειρίσιμο το όλο θέμα, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αύξηση σε τέτοια φαινόμενα», είπε και υπέδειξε ότι «κατά καιρούς έχουμε βανδαλισμούς πάνω σε κομπρεσόρους, σε σωληνώσεις κεντρικών θερμάνσεων και σε ηλιακές πλάκες, με στόχο τον χαλκό».

Σημείωσε, τέλος, ότι πριν από ένα περίπου μήνα, άγνωστοι αφαίρεσαν τις σωληνώσεις της κεντρικής θέρμανσης του Ε’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, με το κόστος επιδιόρθωσης να φτάνει τις 6 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top