ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος Μητροπολίτης Πάφου ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυωνής

Νέος Μητροπολίτης Πάφου ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυωνής

Νέος Μητροπολίτης Πάφου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης κατόπιν μαραθώνιας συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, η οποία συνήλθε την Πέμπτη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ο νέος Μητροπολίτης Πάφου εξασφάλισε μετά από μυστική ψηφοφορία των μελών της Ιεράς Συνόδου 15 ψήφους έναντι 1 του Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την οποία ανέγνωσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου, η Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του Μητροπολίτη Πάφου, οι οποίες είχαν διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου. Επιπλέον, η Σύνοδος κατήρτισε το τριπρόσωπο για την εκλογή του Μητροπολίτη, το οποίο αποτελείτο από τον Επίσκοπο Αμαθούντος Νικόλαο, τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου και τον Αρχιμανδρίτη Τυχικό Βρυώνη.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου πρόσθεσε ότι το μήνυμα της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Πάφου θα γίνει το Σάββατο 11 Μαρτίου, στις 11:00, πριν από τον εσπερινό, στον παλιό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Λευκωσία.

Η χειροτονία του νεοεκλεγέντος σε Επίσκοπο θα γίνει στις 12 Μαρτίου (Β' Κυριακή των Νηστειών), στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, ανέφερε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος, προσθέτοντας ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας (ώρα 16:00), θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, στην Πάφο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top