ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ανοιχτοχέρηδες και οι… τσιγκούνηδες τουρίστες που επισκέπτονται την Κύπρο – Ποιοι ξοδεύουν 110 ευρώ τη μέρα και ποιοι μένουν σχεδόν 3 βδομάδες

Οι ανοιχτοχέρηδες και οι… τσιγκούνηδες τουρίστες που επισκέπτονται την Κύπρο – Ποιοι ξοδεύουν 110 ευρώ τη μέρα και ποιοι μένουν σχεδόν 3 βδομάδες

Αύξηση της τάξεως του 60%, σημείωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία.

Βάσει των στοιχείων, για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2022, τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε 2.439,2 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με 1.513,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021, καθώς και 392,0 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2020.

Όμως, ποιοι είναι οι πιο ανοιχτοχέρηδες και οι πιο…τσιγκούνηδες τουρίστες που επισκέπτονται στην Κύπρο; Πόσα δαπανούν κάθε μέρα και ποιο το ύψος της κατά κεφαλήν δαπάνης τους;

Το ThemaOnline ανέτρεξε στην ιστοσελίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας και παρουσιάζει ενδιαφέρονται στοιχεία αναφορικά με τα ποσά που ξοδεύουν οι τουρίστες που επισκέπτονται την Κύπρο, καθώς και τη μέση διάρκεια της παραμονής τους στο νησί μας.

Οι ανοιχτοχέρηδες

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πιο ανοιχτοχέρηδες τουρίστες είναι οι Ισραηλινοί, οι Ελβετοί, οι Αμερικανοί, οι Λιβάνιοι και οι Δανοί.

Αναλυτικότερα, η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από το Ισραήλ αγγίζει τα 396,82 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 110,23 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 3,6 μέρες.

Η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από την Ελβετία αγγίζει τα 591,46 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 90,99 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 6,5 μέρες.

Η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από τις ΗΠΑ αγγίζει τα 848,02 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 88,34 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 9,6 μέρες.

Η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από τον Λίβανο αγγίζει τα 563,98 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 88,12 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 6,4 μέρες.

Η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από την Δανία αγγίζει τα 408,45 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 77,07 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 5,3 μέρες.

Κι οι… τσιγκούνηδες

Στην αντίπερα όχθη, οι τουρίστες που ξοδεύουν λιγότερα χρήματα κατά την παραμονή τους στην Κύπρο είναι οι Σουηδοί, οι Ελλαδίτες, οι Ολλανδοί, οι Βρετανοί και οι Πολωνοί.

Πιο συγκεκριμένα, η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από τη Σουηδία αγγίζει τα 655,26 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 34,27 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 18,9 μέρες.

Η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από την Ελλάδα αγγίζει τα 358,69 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 47,83 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 7,5 μέρες.

Η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από την Ολλανδία αγγίζει τα 389,06 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 50,53 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 7,7 μέρες.

Η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο αγγίζει τα 583,84 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 51,67 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 11,3 μέρες.

Η κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών από την Πολωνία αγγίζει τα 324,03 ευρώ, αφού ξοδεύουν κατά μέσο όρο 62,31 ευρώ την μέρα, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής του στο νησί μας κυμαίνεται στις 5,2 μέρες.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top