ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέλουν νέα 3μηνη αναστολή εκποιήσεων ΑΚΕΛ, Οικολόγοι και Ευσταθίου – Στην Ολομέλεια πρόταση νόμου με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος

Θέλουν νέα 3μηνη αναστολή εκποιήσεων ΑΚΕΛ, Οικολόγοι και Ευσταθίου – Στην Ολομέλεια πρόταση νόμου με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος

Συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα της Πέμπτης (9/3) η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, για να εξετάσει ενδεχόμενο επέκτασης της αναστολής εκποιήσεων, μετά από πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ, του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών και του ανεξάρτητου Βουλευτή, Κωστή Ευσταθίου, για κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, το ΑΚΕΛ, το Κίνημα Οικολόγων και ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου «έχουμε προχωρήσει σε κοινή πρωτοβουλία με την κατάθεση πρότασης νόμου, ώστε να ψηφιστεί σήμερα με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, για επαναθέσπιση της αναστολής εκποιήσεων για ακόμα μια περίοδο τριών μηνών».

Ο λόγος που μας ώθησε σε αυτή την πρωτοβουλία, εξήγησε, είναι ο ίδιος που ίσχυσε και στις προηγούμενες περιπτώσεις. «Δυστυχώς, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων προχωρούν σε μαζικές διαδικασίες εκποιήσεων σε ό,τι αφορά την κύρια κατοικία, αλλά και τις άλλες κατηγορίες ακίνητης ιδιοκτησίας που προστάτευε η νομοθεσία στις προηγούμενες περιπτώσεις», πρόσθεσε.

Δυστυχώς, την ίδια ώρα, συμπλήρωσε ο κ. Λουκαΐδης, «δεν έχουμε ούτε το σχέδιο ‘Ενοίκιο έναντι Δόσης’, ούτε συζήτηση για θεσμικές αλλαγές που θα επαναφέρουν μια κάποια ισορροπία στη σχέση δανειολήπτη-τραπεζών, που δυστυχώς είναι καταθλιπτική σε βάρος των δανειοληπτών, αλλά δεν έχουμε ούτε και άλλα μέτρα προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών».

Ως εκ τούτου, υπέδειξε, «είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε με την τρίμηνη αναστολή, ώστε στο διάστημα αυτό η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στην κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου ‘Ενοίκιο έναντι Δόσης’, αλλά και η Βουλή να συζητήσει τις απαιτούμενες αλλαγές στο θεσμικό κανονιστικό πλαίσιο, όπως αυτές έχουν κατατεθεί και από το ΑΚΕΛ και από άλλα κόμματα στην Επιτροπή Οικονομικών».

«Υπάρχει δέσμευση -και αυτό πρέπει να το πιστώσουμε στην Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών- ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα τεθούν όλες οι σχετικές προτάσεις ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών. Υπάρχουν και προτάσεις που αφορούν την Επιτροπή Νομικών. Όλα μαζί, λοιπόν, θα συζητηθούν και θέλω να πιστεύω ότι και η κυβέρνηση θα αναλάβει δράση, ώστε να έχουμε μια μόνιμη, σταθερή και κυρίως δίκαιη λύση σε ότι αφορά αυτό το μεγάλο κορυφαίο ζήτημα», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top