ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνονται οι πωλήσεις των εταιριών μέσω διαδικτύου – Πόσο αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια

Αυξάνονται οι πωλήσεις των εταιριών μέσω διαδικτύου – Πόσο αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια

Αύξηση παρουσιάζουν οι των επιχειρήσεων της Κύπρου, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο κατά 7,9 ποσοστιαίες μονάδες από το 2018 μέχρι και το 2022.

Συγκεκριμένα, σταθερή άνοδο κατέγραψε η Κύπρος, με τη πάροδο των χρόνων πωλήσεις των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, από το 2018 μέχρι το 2022.Κατά το 2022, το ποσοστό των επιχειρήσεων με διαδικτυακές πωλήσεις στην Κύπρο, ανήλθε στο 20,1%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής. Ταυτόχρονα, τα ποσοστά που καταγράφηκαν διαμορφώθηκαν ως εξής:

- 2018: 12,2%

- 2019: 12,7%

- 2020: 14,8%

- 2021: 17,1%

- 2022: 20,1%

Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 2021, για το 19,7% των επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου έφτασαν τουλάχιστον το 1% του συνολικού κύκλου εργασιών τους, ο οποίος, ήταν 0,7 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερος, σε σύγκριση με το 2020.

Η Σουηδία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό επιχειρήσεων που πραγματοποιούν διαδικτυακές πωλήσεις, ηλεκτρονικές πωλήσεις τουλάχιστον 1% του συνολικού κύκλου εργασιών τους, μεταξύ των μελών της ΕΕ με 36,6%, ακολουθούμενη από τη Δανία με 35,6% και την Ιρλανδία με 35,2%. Από την άλλη πλευρά, το Λουξεμβούργο με 8,6%, η Ρουμανία με 10,5% και η Βουλγαρία με 11,5, κατέγραψαν τα χαμηλότερα μερίδια επιχειρήσεων που πραγματοποιούν διαδικτυακές πωλήσεις.

Οι υψηλότερες αυξήσεις στις επιχειρήσεις της ΕΕ που ανέφεραν ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου τους έφτασαν τουλάχιστον το 1% του συνολικού κύκλου εργασιών τους το 202, σε σύγκριση με το 2020, καταγράφηκαν στη Φινλανδία (27,7%, +4,2%), στην Ισπανία (29,5%, +3,7%) και στη Μάλτα (30,0%, +3,3%). Αντίθετα, μειώσεις στις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν διαδικτυακές πωλήσεις (ηλεκτρονικές πωλήσεις τουλάχιστον 1% του συνολικού κύκλου εργασιών τους) καταγράφηκαν στη Δανία (35,6%, -2,7%), στην Ελλάδα και στο Βέλγιο (17,0% και 28,3%, αντίστοιχα, και οι δύο -2,3%).

Το 19,4% όλων των επιχειρήσεων της ΕΕ ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν διαδικτυακές πωλήσεις χρησιμοποιώντας ιστότοπους ή εφαρμογές το 2021, είτε σε ιδιώτες καταναλωτές (15,6% των επιχειρήσεων της ΕΕ) είτε σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις (13,1%). Ένα μικρό ποσοστό επιχειρήσεων της ΕΕ χρησιμοποίησε πωλήσεις τύπου ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων για να πουλήσει κυρίως στους επιχειρηματικούς πελάτες τους (6,0%). Οι επιχειρήσεις πραγματοποίησαν τις διαδικτυακές τους πωλήσεις μέσω της ιστοσελίδας ή της εφαρμογής της ίδιας της επιχείρησης (16,6%) ή μέσω μιας αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου (8,6%).

Με βάση την τοποθεσία των πελατών, ήταν πιο συνηθισμένο για τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν διαδικτυακές πωλήσεις σε πελάτες στη χώρα τους (18,5% των επιχειρήσεων της ΕΕ), με λιγότερο συχνές διαδικτυακές πωλήσεις σε πελάτες σε άλλες χώρες της ΕΕ (8,1%) και στον υπόλοιπο κόσμο (4,6%).

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top