ΠΑΡΑ-THEMA

Στον Κουλία τα ηνία του κράτους για 48 ώρες – Ρόλο Προέδρου της Βουλής αναλαμβάνει ο Άντρος Κυπριανού

Στον Κουλία τα ηνία του κράτους για 48 ώρες – Ρόλο Προέδρου της Βουλής αναλαμβάνει ο Άντρος Κυπριανού

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα (22/3) η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία από χθες (21/3) εκτελεί και χρέη Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας λόγω του γεγονότος πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, βρίσκεται κι αυτός στη βελγική πρωτεύουσα.

Με δεδομένο, συνεπώς, πως τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η Πρόεδρος της Βουλής θα απουσιάζουν ταυτόχρονα στο εξωτερικό, για 48 ώρες και μέχρι την επιστροφή και των δύο, τα ηνία του κράτους θα περάσουν στα χέρια του Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, ως ο γηραιότερος Βουλευτής.

Την ίδια ώρα και λόγω του γεγονότος πως ούτε και η Βουλή δεν πρέπει να μείνει ακέφαλη, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ως ο δεύτερος γηραιότερος Βουλευτής, θα αναλάβει καθήκοντα Προεδρεύοντα της Βουλής και κατά την αυριανή (23/3) συνεδρία του Σώματος, θα έχει υπό τον… έλεγχο του το σφυρί για να βάζει σε τάξη τους Βουλευτές.

Βέβαια, σε περίπτωση που ο κ. Κυπριανού κωλύεται και δεν μπορεί να αναλάβει τα νέα, έστω και προσωρινά, καθήκοντά του, τότε χρέη Προεδρεύοντα της Βουλής θα εκτελεί η Βουλεύτρια των Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top