Αυτά θα είναι τα καθήκοντα της Αθηνάς Δημητρίου στην Ελεγκτική Υπηρεσία - Ποιο Υπουργείο δεν θα ελέγχει

Αυτά θα είναι τα καθήκοντα της Αθηνάς Δημητρίου στην Ελεγκτική Υπηρεσία - Ποιο Υπουργείο δεν θα ελέγχει

Η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει προβεί στην απαραίτητη προετοιμασία σε σχέση με την απόσπαση της Υποδιευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Αθηνάς Δημητρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Παπαδόπουλος. Διευκρίνισε παράλληλα ότι η κα. Δημητρίου δεν θα ασχολείται με κανένα θέμα, που αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφέροντος.

Όπως ανέφερε, εν αναμονή της τελικής έγκρισης της απόσπασης από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ), η οποία αναμένεται σήμερα ή αύριο, η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες για να δεχτεί την κα. Δημητρίου.

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, η απόσπαση για εκτέλεση ειδικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων είναι για τρία χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, η κα. Δημητρίου θα τοποθετηθεί στη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου και θα ασχολείται με θέματα ελέγχου δημοσίων συμβάσεων. Πρόσθεσε ότι δεν θα της επιτραπεί να ελέγξει οποιοδήποτε θέμα που αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με βάση τα ελεγκτικά πρότυπα, ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφέροντος.

Η κλίμακα που κατέχει η κα. Δημητρίου ως Ανώτερη Λειτουργός Φυλακών και με την οποία θα αποσπαστεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία είναι Α13+2.

Όσον αφορά την απόσπαση της Διευθύντρια των Φυλακών Άννας Αριστοτέλους, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έχει μέχρι στιγμής οτιδήποτε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE