ΚΟΣΜΟΣ

Διάσωση ακόμη 1.800 μεταναστών από την ακτοφυλακή της Ιταλίας

Διάσωση ακόμη 1.800 μεταναστών από την ακτοφυλακή της Ιταλίας

Η ακτοφυλακή της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε διάσωση 1.800 μεταναστών, από 7 υπερφορτωμένα πλοιάρια, το Σάββατο, ενώ βρέθηκαν επίσης 5 νεκροί σε ένα μεγάλο φουσκωτό σκάφος μαζί με ακόμα 212 ανθρώπους.

Οι νεκροί βρέθηκαν στο σκάφος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της ακτοφυλακής, την Κυριακή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τα αίτια θανάτου των 5 άτυχων μεταναστών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ανέφερε.

Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί στο πιο θανατηφόρο εμπόδιο στον κόσμο για μετανάστες και πρόσφυγες αφού εκτιμάται ότι βρήκαν το θάνατο 3.500 στη θάλασσα πέρσι και σχεδόν 2.000 μέχρι στιγμής φέτος.

Πολλοί προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τη βία που υπάρχει στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Παρόλο που δεν έχει γίνει ακριβής απολογισμός αυτών που διασώθηκαν το Σάββατο, περίπου το ένα τέταρτο των αφίξεων φέτος είναι από την Ερυθραία ενώ ακολουθούν η Νιγηρία, η Σομαλία το Σουδάν και η Συρία σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Μέχρι στιγμής στην Ιταλία έχουν φτάσει περίπου 90.000 μετανάστες μέσω θαλάσσιας οδού, ενώ πέρσι έφτασαν 170.000.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top