ΥΓΕΙΑ

Το χρώμα της ρινικής βλέννας δείχνει την κατάσταση της υγείας σας – Τι συμβαίνει όταν γίνεται πράσινη

Το χρώμα της ρινικής βλέννας δείχνει την κατάσταση της υγείας σας – Τι συμβαίνει όταν γίνεται πράσινη

Το χρώμα της ρινικής βλέννας μπορεί να δείξει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία ενός ατόμου, σύμφωνα με τον ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο, Raj Sindwani της κλινικής του Κλίβελαντ. «Εάν η Βλέννα αλλάζει χρώμα, πρέπει να δείτε τι σας συμβαίνει.

Ο ειδικός εξηγεί στη nypost.com πως οι λόγοι που η βλέννα αλλάζει χρώμα μπορεί να είναι από αλλεργίες, έως και κάποια λοίμωξη.

Το χρώμα της ρινικής βλέννας μπορεί να δείξει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγείαενός ατόμου, σύμφωνα με τον ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο, Raj Sindwani της κλινικής του Κλίβελαντ. «Εάν η Βλέννα αλλάζει χρώμα, πρέπει να δείτε τι σας συμβαίνει.

Ο ειδικός εξηγεί στη nypost πως οι λόγοι που η βλέννα αλλάζει χρώμα μπορεί να είναι από αλλεργίες, έως και κάποια λοίμωξη.

Καθαρή βλέννα: Στις περισσότερες περιπτώσεις η διαυγής βλέννα περιλαμβάνει ένα μείγμα διαλυμένων αλάτων, νερού, πρωτεϊνών και αντισωμάτων. Είναι σύνηθες να ρέει πίσω στο λαιμό για να διαλυθεί με ασφάλεια στο στομάχι.

Λευκή βλέννα: Αυτό είναι συχνά ένδειξη ρινικής μόλυνσης ή κρυολογήματος λόγω συμφόρησης και πρησμένης μύτης.

Κίτρινη βλέννα: Η βλέννα που αρχίζει να αλλάζει χρώμα είναι ένα σημάδι ότι ένα κρυολόγημα ή κάποια άλλη μόλυνση επιδεινώνεται. Τα λευκά αιμοσφαίρια προκαλούν μια κίτρινη απόχρωση καθώς καταπολεμούν μια μόλυνση.

Πράσινη βλέννα: Όταν η βλέννα γίνεται πράσινη, συχνά οφείλεται στα νεκρά λευκά αιμοσφαίρια. Συνιστάται σε όσους πάσχουν για πάνω από 10 έως 12 ημέρες να επικοινωνήσουν με έναν γιατρό, καθώς μπορεί να έχετε ιγμορίτιδα, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά.

Ροζ ή κόκκινη βλέννα: Όταν η βλέννα μετατρέπεται ροζ ή κόκκινο χρώμα, είναι επειδή ο ρινικός ιστός έχει σπάσει μέσα στη μύτη. Ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οφείλονται απλώς σε ξηρότητα ή ερεθισμό, αλλά άλλες είναι πιο σοβαρές.

Μαύρη βλέννα: Αυτό είναι αρκετά ανησυχητικό, σύμφωνα με τον γιατρό. Μυκητιάσεις μπορεί να προκαλέσουν τη μαύρη βλέννα – κάτι που είναι πιο σπάνιο – αλλά μπορεί να προκληθεί ακόμη και από ρύπους.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προς μισάωρη επέκταση το ωράριο των Δημοσίων Υπαλλήλων - Πότε θα πηγαίνουν δουλειά και πότε θα αποχωρούν

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top