Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ποια χώρα προτίμησαν να ταξιδέψουν οι Κύπριοι τον Φεβρουάριο – Αύξηση στα ταξίδια - Πίνακας

Σε ποια χώρα προτίμησαν να ταξιδέψουν οι Κύπριοι τον Φεβρουάριο – Αύξηση στα ταξίδια - Πίνακας

Τεράστια αύξηση παρουσίασαν τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό κατά τον Φεβρουάριο του 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα το 2022 ενώ, η Ελλάδα φαίνεται να ήταν η νούμερο ένα επιλογή ως ταξιδιωτικός προορισμός.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Φεβρουάριο 2023 ανήλθαν στις 102.001, σε σύγκριση με 41.399 τον Φεβρουάριο 2022, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 146,4%.

Ποιους προορισμούς προτίμησαν οι Κύπριοι τον Φεβρουάριο

Την τιμητική της είχε η Ελλάδα ως ταξιδιωτικό προορισμό αφού, 35,351 κάτοικοι Κύπρου (34,7%) είχαν επιστρέψει κατά τον Φεβρουάριο του 2023.

Στην δεύτερη θέση, βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο με 11,969 (11,7%) κατοίκους Κύπρου να έχουν επιστρέψει, στην τρίτη θέση η Βουλγαρία με 4.408 (4,3%) και στην τέταρτη θέση η Γερμανία, με 4.207 (4,1%).

Σημειώνεται ότι, 46,066 κάτοικοι Κύπρου (45%), επέλεξαν να ταξιδέψουν σε άλλους προορισμούς όπως, την Ιταλία, την Γαλλία, το Ισραήλ και άλλες.

Δείτε τον πίνακα:

Σκοπός του ταξιδιού οι διακοπές

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σκοπός ταξιδιού των κατοίκων Κύπρου κατά τον προαναφερόμενο μήνα, ήταν κυρίως οι διακοπές με ποσοστό 68,3%, ενώ οι επαγγελματικοί λόγοι κατείχαν ποσοστό 24,5%, οι σπουδές ποσοστό 5,9% και οι άλλοι λόγοι ποσοστό 1,4%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Xτύπησαν και τον αδερφό του 13χρονου μαθητή που ξυλοκοπήθηκε - Ξεσπά ξανά ο πατέρας τους: «Τον μούνταραν, τον έδεραν, τον πήρα νοσοκομείο»

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στην Επ. Λεμεσού - Νεκρή η 65χρονη Γεωργία

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Χριστοδουλίδη: «Η Κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα του Λήδρα Πάλας»

Αγωνία για τον αγνοούμενο πιλότο του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια - Στέλνουν βατραχανθρώπους

«Θα μας βγάλουν το λάδι μας» - Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή του ελαιόλαδου – Πού οφείλεται η αύξηση και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή  



Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στην Επ. Λεμεσού - Νεκρή η 65χρονη Γεωργία

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στην Επ. Λεμεσού - Νεκρή η 65χρονη Γεωργία

Σε θανατηφόρο κατέληξε το τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου στον δρόμο Απαισιάς – Κορφής της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top