ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένες οι ανάγκες για βοήθεια σε ευάλωτες οικογένειες - Θα στηριχθούν 1.500 το Πάσχα

Αυξημένες οι ανάγκες για βοήθεια σε ευάλωτες οικογένειες - Θα στηριχθούν 1.500 το Πάσχα

Πλησιάζει το Πάσχα και δυστυχώς πολλοί φαίνεται να είναι οι ευάλωτοι συνάνθρωποι μας που δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε τα βασικά στις οικογένειες τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν τις γιορτινές αυτές μέρες όπως τους υπόλοιπους.

Ωστόσο, με στόχο να μην μείνει καμία οικογένεια και κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα αυτές τις γιορτινές μέρες, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) υλοποιεί και φέτος την εκστρατεία «Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα.

Πόσες οικογένειες θα λάβουν βοήθεια - Από δωροκουπόνια μέχρι τρόφιμα

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, Ηλίας Δημητρίου, μας ανέφερε ότι η προθεσμία για την εκστρατεία έληξε την Παρασκευή (7/4) αλλά δόθηκε παράταση μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη (12/4), λόγω έκκλησης του κόσμου.

«Μέχρι τώρα είχαμε 1500 οικογένειες που μας ζήτησαν βοήθεια για τα απαραίτητα. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν στην Λευκωσία φέτος όμως καταφέραμε και ανταποκριθήκαμε και είμαστε σίγουροί ότι και την τελευταία οικογένεια που θα μας ζητήσει βοήθεια θα την ικανοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Δημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκστρατεία μπορούν να προσφέρουν άτομα, οικογένειες, Δήμοι, Κοινότητες, επιχειρήσεις/εταιρείες, εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Κρατικοί/Ημικρατικοί φορείς, Οργανισμοί, Οργανωμένα Σύνολα, ΜΚΟ κτλ.

Όσο αφορά το είδος της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει κάποιος, μπορούν να δοθούν:

-δωροκουπόνια από υπεραγορές/καταστήματα ή εισφορά
-είδη/προϊόντα για το γιορτινό τραπέζι
-πασχαλινά εδέσματα
-λαμπάδα/πασχαλινό αυγό για τα παιδιά
-παροχή εξοπλισμού που μπορεί να είναι χρήσιμος σε ευάλωτες οικογένειες
-οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσφέρει χαρά στις οικογένειες το Πάσχα

«Εφαρμόσαμε μια πρακτική που δούλεψε από την πανδημία με την παράδοση δωροκουπονιών, τα οποία είναι πιο εύκολο να δώσουμε για να πάνε οι πολίτες να ψωνίσουν οι ίδιοι τα προϊόντα που θέλουν. Ωστόσο μας έχουν φέρει και τα γνωστά είδη όπως ρύζι, ζάχαρη, φλαούνες, μακαρόνια, πασχαλινά αυγά κτλ. Αυτό που όμως βοηθά πραγματικά είναι τα δωροκουπόνια, για να ψωνίσουν με τα παιδιά τους ότι θέλουν», πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου.

Αν ενδιαφέρεσαι να προσφέρεις ή να μάθεις περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επικοινωνήσεις με Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΕΔΩ η ιστοσελίδα του ΠΣΕΕ και ΕΔΩ η σελίδα τους στο Facebook).

Μείωση της οικονομικής δυνατότητας του κόσμου

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕ ανέφερε ότι η συνεισφορά του κόσμου στην φετινή εκστρατεία ήταν περιορισμένη σε σχέση με άλλες χρονιές.

«Η ποσότητα στα προϊόντα και η οικονομική δυνατότητα του κόσμου ήταν μειωμένη φέτος. Υπάρχει οικονομική στενότητα και στον υπόλοιπο κόσμο εκτός από τους ευάλωτους, καθώς και στις εταιρείες που μας έδιναν περισσότερη βοήθεια και δωροκουπόνια άλλες χρονιές. Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα σε όλη την κοινότητα», εξήγησε ο κ. Δημητρίου.

Σε μήνυμα του ενόψει του Πάσχα, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στις ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη.

«Ο κόσμος που είναι σε καλύτερη μοίρα να εκτιμήσει ότι δώσει, είτε μεγάλο είτε μικρό, ότι θα δοθεί στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη», ανέφερε καταληκτικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top