ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμία εμπλοκή με Ρώσους ολιγάρχες απαντά το δικηγορικό γραφείο Βασιλειάδη

Καμία εμπλοκή με Ρώσους ολιγάρχες απαντά το δικηγορικό γραφείο Βασιλειάδη

Αρνείται την εμπλοκή του με Ρώσους ολιγάρχες το δικηγορικό γραφείο του Χριστόδουλου Βασιλειάδη, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του, προχωρεί ήδη σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προς τις αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, με σκοπό τη διαγραφή του δικηγορικού γραφείου από τους καταλόγους κυρώσεων των δύο χωρών.

Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος, Χριστόδουλος Γ. Βασιλειάδης, τονίζεται ότι: «ουδεμία συνδρομή ή παροχή υπηρεσιών προσφέραμε σε οποιονδήποτε πρόσωπο που συμπεριλαμβάνεται στους σχετικούς καταλόγους κυρώσεων, κατά παράβαση αυτών. Το αντίθετο, συμμορφωθήκαμε και εξακολουθούμε να συμμορφωνόμαστε με αυτές και με ό,τι αυτές προνοούν και/ή συνεπάγονται».

Υπενθυμίζεται, το βρετανικό YΠΕΞ, ανακοίνωσε την προσθήκη δύο Κυπρίων επιχειρηματιών, στη λίστα των κυρώσεων της Βρετανικής Κυβέρνησης λόγω επαγγελματικής σύνδεσης με τους Ρώσους ολιγάρχες. Ανάμεσα στα ονόματα ήταν και αυτό του γνωστού δικηγόρου Χριστόδουλου Βασιλειάδη τον οποίο θεώρησαν ότι βρίσκεται «στο επίκεντρο ενός δικτύου trust και υπεράκτιων εταιρειών» που σχετίζονται με τον Ουσμάνοφ.

«Η κυβέρνηση θα μελετήσει διεξοδικά τις κυρώσεις που επέβαλαν ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο σε Κύπριους υπηκόους και θα λάβει αποφάσεις»

Η κυβέρνηση θα μελετήσει διεξοδικά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία σε Κύπριους υπηκόους και οντότητες και θα λάβει αποφάσεις στη βάση της κείμενης νομοθεσίας και της δέσμευσης της Δημοκρατίας, για μη παράκαμψη των κυρώσεων.

Αυτό δήλωσε στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Επισήμανε πως στον νέο κατάλογο κυρώσεων που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβάνονται συνολικά 14 Κύπριοι πολίτες, εκ των οποίων οι 6 έχουν διπλή υπηκοότητα και κάποιοι άλλοι, τριπλή υπηκοότητα.

Σε ότι αφορά τις κυρώσεις που ανακοίνωσε σε βάρος Κυπρίων το Ηνωμένο Βασίλειο, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι αφορούν δύο φυσικά πρόσωπα και ένα νομικό.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπέδειξε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη αυστηρότητα την όποια παράκαμψη των κυρώσεων.

ΠΗΓΗ: Riknews.com.cy

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top