Γιούνκερ: Δυνατή η συμφωνία μέσα στον Αύγουστο

Γιούνκερ: Δυνατή η συμφωνία μέσα στον Αύγουστο

Την πεποίθησή του ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές αυτό το μήνα, «κατά προτίμηση στις 20 Αυγούστου», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κατά "ικανοποιητικό τρόπο" προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο πρόεδρος Κομισιόν σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ολες οι αναφορές που φθάνουν σε μένα μού επιτρέπουν να συναγάγω ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας κατά τη διάρκεια του μήνα, κατά προτίμηση πριν από τις 20 Αυγούστου... οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κατά ικανοποιητικό τρόπο, σύμφωνα, τόσο με τις ελληνικές αρχές, όσο και με την Επιτροπή», ανέφερε ο κ.Γιούνκερ

«Ωστόσο, εάν αυτό το χρονικό διάστημα αποδειχθεί βραχύ, θα πρέπει να προσφύγουμε σε μία δεύτερη προσφυγή σε έναν μηχανισμό χρηματοδότησης γέφυρας, μέσω του οποίου η Ευρωπαϊκή Ενωση χορήγησε ένα επείγον δάνειο ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα τον Ιούλιο», εξήγησε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σεισμός στον ΔΗΣΥ: Ρωγμές στα θεμέλια και μάχη για την επόμενη μέρα - Τι θα απομείνει από την ενότητα μετά την επιλογή υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές  

Σεισμός στον ΔΗΣΥ: Ρωγμές στα θεμέλια και μάχη για την επόμενη μέρα - Τι θα απομείνει από την ενότητα μετά την επιλογή υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές  

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη εσωκομματική δοκιμασία. Οι τελευταίες εξελίξεις, δεν αφορούν απλώς μια διαφωνία ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη, για το ποιος θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας. Φέρνουν στην επιφάνεια προβλήματα που αγγίζουν την ηγεσία, τις εσωτερικές ισορροπίες, την πολιτική ταυτότητα της παράταξης και κυρίως, την εμπιστοσύνη μεταξύ ανθρώπων, που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην ίδια πολιτική γραμμή.

BEST OF TOTHEMAONLINE