Στους 74 οι Έλληνες που έχουν ζητήσει να απομακρυνθούν από το Σουδάν

Στους 74 οι Έλληνες που έχουν ζητήσει να απομακρυνθούν από το Σουδάν

Σημαντική είναι η ελληνική κοινότητα που διαμένει εγκλωβισμένη στο Σουδάν και πασχίζει να φύγει από την εμπόλεμη ζώνη.

Στους 74 ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι Έλληνες που έχουν έρθει σε επικοινωνία με τις προξενικές αρχές της Ελλάδας και ζήτησαν να απομακρυνθούν.

Επεσήμανε πάντως ότι «αυτό δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί αλλά είναι και πράγμα που δεν ανακοινώνονται».

Ο κ.Κατσανιώτης ανέφερε ότι η όλη επιχείρηση απομάκρυνσης δεν θα αφορά μόνο Έλληνες, θα γίνει συντεταγμένα με ένα ευρωπαϊκό σχέδιο, υπό τον συντονισμό της Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Συζητήσαμε για την κατάσταση στο Σουδάν. Επισήμανα το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στη χώρα, στο πλαίσιο και της παρουσίας της ελληνικής ομογένειας και της ανάγκης παροχής αρωγής προς αυτήν» είχε αναφέρει ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

Ο Γιώργος Ιακώβου, στενός συνεργάτης του Γιώργου Βασιλείου κατά την πενταετή προεδρία του (1988–1993) και Υπουργός Εξωτερικών, μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, για τη σχέση και τη συνεργασία τους, θυμούμενος τη γνωριμία τους που ξεκίνησε τυχαία και εξελίχθηκε σε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.