ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανά στο ίδιο βήμα Αναστασιάδης-Αβέρωφ 2,5 μήνες μετά την ήττα των Προεδρικών – Οι πικρίες και ανάγκη ο ΔΗΣΥ να γυρίσει σελίδα

Ξανά στο ίδιο βήμα Αναστασιάδης-Αβέρωφ 2,5 μήνες μετά την ήττα των Προεδρικών – Οι πικρίες και ανάγκη ο ΔΗΣΥ να γυρίσει σελίδα

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την ήττα στις Προεδρικές Εκλογές, θα έχουν μεθαύριο Σάββατο (29/4) ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο του 17ου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο.

Μάλιστα, τόσο ο κ. Αναστασιάδης όσο και ο κ. Νεοφύτου θα ανέβουν στο βήμα και θα απευθυνθούν στα στελέχη και μέλη της Παράταξης, όπου αναμένεται να κάνουν τον δικό τους απολογισμό, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να αφήσουν αιχμές ο ένας για τον άλλο αναφορικά με την μεγάλη ήττα του κόμματος, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του έμεινε εκτός β’ γύρου και μάλιστα με υποψήφιο τον ηγέτη του.

Βέβαια, ενδεχομένως οι δύο ισχυροί άνδρες του ΔΗΣΥ να αφήσουν πίσω τις όποιες πικρίες του παρελθόντος και να μιλήσουν αποκλειστικά και μόνο για την επόμενη μέρα της Παράταξης, συμβάλλοντας με τον δικό τους στην προσπάθεια που γίνεται για ανανέωση και ανασύνταξη του κόμματος, προκειμένου να συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου.

Επίσης, μία αντιπαράθεση των δύο και μάλιστα ενώπιον κομματικού κοινού, θα δυσαρεστήσει και την νέα Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, με την οποία τόσο ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο τέως Πρόεδρος του κόμματος διατηρούν πολύ καλές σχέσεις.

Πάντως, ο τίτλος του Συνεδρίου «Ενωμένοι, Ισχυροί για το Αύριο» δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετος με τα πιο πάνω, αφού αναδεικνύει την ανάγκη το κόμμα να αφήσει πίσω του όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα και πλήγωσαν τον κόσμο του, διχάζοντάς τον εν πολλοίς, και να πορευθεί από δω και πέρα ενωμένο και ισχυρό.

Σημειώνεται πως, με βάση τον προγραμματισμό του Συνεδρίου, πρώτος στο βήμα θα ανέβει ο απερχόμενος Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος θα προβεί σε απολογισμό της τελευταίας πενταετίας, ενώ στην συνέχεια θα απευθύνουν ομιλίες ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Ακολούθως, τον λόγο θα λάβει η νέα Πρόεδρος της Παράταξης, Αννίτα Δημητρίου, η οποία και θα δώσει το στίγμα για την επόμενη μέρα του κόμματος.

Μετά τις πιο πάνω τοποθετήσεις, θα διεξαχθεί διάλογος με μέλη και στελέχη του κόμματος που θα ζητήσουν τον λόγο, να κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις, τοποθετούμενοι τόσο για την επικρατούσα κατάσταση στο κόμμα όσο και για το μέλλον της Παράταξης, η οποία πρέπει τάχιστα να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και να αφήσει πίσω της όλα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα και την πλήγωσαν βαθιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top