ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΔΗΣΥ: Καθαρά μπροστά ο Δίπλαρος στη μάχη για Αν. Πρόεδρο – Ποιοι προηγούνται για τη θέση Αντιπροέδρου

Εκλογές ΔΗΣΥ: Καθαρά μπροστά ο Δίπλαρος στη μάχη για Αν. Πρόεδρο – Ποιοι προηγούνται για τη θέση Αντιπροέδρου

Άκρως ενδιαφέροντα ευρήματα αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές στον ΔΗΣΥ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο (6/5), εξάγονται από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε ανάμεσα σε ψηφοφόρους του κόμματος.

Στη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από τις 27 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου, συμμετείχαν 619 άτομα, μέλη του ΔΗΣΥ, μεταξύ άλλων, καταγράφεται το ενδιαφέρον των Συναγερμικών για τις εσωκομματικές διεργασίες, καθώς και η πρόθεση ψήφου για τις θέσεις του Αναπληρωτή Προέδρου και των 3 Αντιπροέδρων του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές διεργασίες, το 36% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνει ότι τις παρακολουθεί σε αρκετό βαθμό, το 21% σε μεγάλο βαθμό και το 14% σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ το 22% δηλώνει ότι τις παρακολουθεί σε κάποιο βαθμό.

Στο ερώτημα ποιον θεωρούν πιο κατάλληλο ή/και θα ψήφιζαν για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, ο Ευθύμιος Δίπλαρος προηγείται καθαρά και μάλιστα με υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο. Ειδικότερα, ο Ευθύμιος Δίπλαρος συγκεντρώνει ποσοστό 51%, ο Μιχάλης Σοφοκλέους 24% και ο Σωτήρης Σαμψών 10%. Σημειώνεται πως, το 5% των συμμετεχόντων δεν εξέφρασε άποψη και το 10% δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Με βάση τη δημογραφική ανάλυση, ο κ. Δίπλαρος καταγράφει υψηλότερα ποσοστά στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας με 65% και 53%, αντίστοιχα, ενώ ο κ. Σοφοκλέους καταγράφει 37% στην επαρχία Λευκωσίας, 2 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον ανθυποψήφιο του.

Όσον αφορά τις θέσεις Αντιπροέδρων, η Σάβια Ορφανίδου ξεχωρίζει έναντι των ανθυποψηφίων της, με τους Φωτεινή Τσιρίδου και Μάριο Πελεκάνο, να συμπληρώνουν την τριάδα. Συγκεκριμένα, η Σάβια Ορφανίδου προηγείται με ποσοστό 46%, ακολουθούμενη από την Φωτεινή Τσιρίδου με 38% και τον Μάριο Πελεκάνο με 37%.

Απ’ εκεί και πέρα, ο Γιώργος Κάρουλας συγκεντρώνει ποσοστό 29%, η Ξένια Κωνσταντίνου ποσοστό 28%, ενώ ο Ονησίφορος Ιορδάνους 10% και ο Μιχάλης Μιχαήλ 4%. Σημειώνεται πως, το 9% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δεν εξέφρασε άποψη, ενώ το 6% δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει.

Στη μάχη των επαρχιών, η Σάβια Ορφανίδου καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά στην επαρχία Λευκωσίας (53%) και στην επαρχία Πάφου (60%), ενώ η Φωτεινή Τσιρίδου προηγείται καθαρά στην επαρχία Λεμεσού (58%). Αξιοσημείωτα, πάντως, είναι τα ποσοστά που καταγράφει στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας ο Γιώργος Κάρουλας, όπου συγκεντρώνει 63% και 46%, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top