ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς τέλος οι βανδαλισμοί στα σχολεία - Ξεκινά η συζήτηση για κάμερες και φρουρούς στην Επ. Παιδείας

Χωρίς τέλος οι βανδαλισμοί στα σχολεία - Ξεκινά η συζήτηση για κάμερες και φρουρούς στην Επ. Παιδείας

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν δυστυχώς οι βανδαλισμοί σε σχολεία, με την λήψη μέτρων να κρίνεται όλο και πιο αναγκαία μέρα με την μέρα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το θέμα εξετάζεται σήμερα Τετάρτη (3/5) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, σε προγραμματισμένη συζήτηση με θέμα: «Η ανάγκη εγκατάστασης κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας, φρούρησης και λήψης πρόσθετων μέτρων στα σχολεία για την ασφάλεια των μαθητών και για την προστασία της δημόσιας περιουσίας».

Κάμερες και 24ωρη φρούρηση - Όσα εξετάζονται

Μιλώντας στο Themaonline, ο Βουλευτής της ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς ανέφερε ότι η Επιτροπή Παιδείας θα εξετάσει τόσο την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία όσο και την 24ωρη φρούρηση στα σχολεία, τις τακτικές περιπολίες της Αστυνομίας, την περίφραξη στα σχολεία καθώς και τον φωτισμό όλων των χωρών των σχολείων την νύχτα.

«Ανατριχιάζω που ανατριχιάζουν πολλοί για τους βανδαλισμούς. Είναι καθημερινό φαινόμενο και αρκετοί που ασχολούνται με θέματα παιδείας δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να ασχολούνται τέτοια περιστατικά», ανέφερε σε σχόλιο του στο Themaonline ο κ. Μυλωνάς.

Σημειώνεται ότι παρόντες στη συζήτηση θα είναι η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Νικολαΐδου – Λοϊζίδου καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων όπως του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, της Αστυνομίας Κύπρου, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ, της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων και της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top