ΔΙΕΘΝΗ

Νέα τραγωδία στη Σερβία: Οκτώ νεκροί και αρκετοί τραυματίες από πυρά μπροστά από σχολείο στο Μλάντενοβατς

Νέα τραγωδία στη Σερβία: Οκτώ νεκροί και αρκετοί τραυματίες από πυρά μπροστά από σχολείο στο Μλάντενοβατς

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά μπροστά από το σχολείο στο Μλάντενοβατς, χωρίο που βρίσκεται κοντά στο Βελιγράδι.

Σϋμφωνα με σερβικά μέσα νεαρός 21 ετών άνοιξε πυρ μπροστά από το σχολείο στο Μλάντενοβατς, το οποίο συνέχισε να πυροβολήστε τυχαία μέσα στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν.

Μεταξύ των νεκρών ήταν ένας αστυνομικός, καθώς και η μικρότερη αδερφή του, που βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου όπου ξεκίνησε το αιματηρό επεισόδιο.

Φέρεται ότι όλα προκλήθηκαν από λογομαχία, με τον δράστη στη συνέχεια να πηγαίνει σπίτι του για να πάρει το τουφέκι.

Αμέσως κατέφυγε στο χωριό της καταγωγής του κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις τον περικύκλωσαν, αλλά αρνείται να παραδοθεί και απαντάει στα πυρά των αστυνομικών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Nova S μεταδίδει ότι μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος οχτώ ανθρώπων και ο τραυματισμός δεκαπέντε. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Μπράτισλαβ Γκάσιτς, εκτίμησε τους πυροβολισμούς απόψε στο Μλάντενοβατς ως τρομοκρατική ενέργεια.

Νωρίτερα το το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως «δυο άνθρωποι δεν παρουσιάζουν καμιά ένδειξη ζωής και αρκετοί [άλλοι] έχουν τραυματιστεί», προσθέτοντας πως ο δράστης διαφεύγει τη σύλληψη, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Nova S, έκανε λόγο για δύο νεκρούς και επτά τραυματίες όταν άγνωστος άνοιξε πυρ μέσα από αυτοκίνητο εν κινήσει.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε μια ημέρα μετά την επίθεση 13χρονου σε σχολείο με εννιά νεκρούς και επτά τραυματίες, που έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top