ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάνου: Επιβάλλεται το κράτος να στηρίξει τη μητρότητα

Στεφάνου: Επιβάλλεται το κράτος να στηρίξει τη μητρότητα

Οι σημερινές συνθήκες, σύνθετες και πολύπλοκες, επιβάλλουν το κράτος, η Πολιτεία, οι αρμόδιοι φορείς να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν πολιτικές που να στηρίζουν ουσιαστικά και ολόπλευρα τις ανάγκες που δημιουργεί η μητρότητα, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση της ΕΚΥΣΥ για την Ημέρα της Μάνας την ερχόμενη Κυριακή.

«Αυτό προϋποθέτει τη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για την κοινωνική πολιτική» αλλά και «πολιτικές που να χαρακτηρίζονται από επιστημονική προσέγγιση και ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό», είπε ο κ. Στεφάνου.

Ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ εδώ και καιρό έχει διαμορφώσει συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, «για τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση των κοινωνικών υπηρεσιών, την ανάπτυξη υποδομών φροντίδας για παιδιά και για βρέφη, για στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και για την προστασία και επέκταση των γονεϊκών δικαιωμάτων».

«Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες της πολιτικής πάνω στους οποίους αναπτύσσουμε τις προτάσεις μας για στήριξη των νέων γονιών, για στήριξη της σύγχρονης μητέρας», πρόσθεσε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «η σημερινή σεμνή εκδήλωση γίνεται όχι απλώς για να πούμε ένα ευχαριστώ», κάτι που είναι αυτονόητο.

«Είναι οφειλόμενη τιμή στην καθεμία από εσάς. Για τα χρόνια, τις μέρες και τις ώρες που αφιερώσατε τον εαυτό σας, ολόκληρο το είναι σας για ν’ αναθρέψετε παιδιά και εγγόνια. Για να δώσετε από το υστέρημα της ψυχής και της ζωής σας στην οικογένεια σας», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Στεφάνου είπε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή σεμνή εκδήλωση είναι και η οφειλόμενη τιμή «στη μάνα που δούλευε ακούραστα μες τα χωράφια και τα εργοστάσια, σ’ αυτήν που τους περίμενε όλους στο σπίτι με μια ανοικτή αγκαλιά, στη μάνα που μεγάλωσε τα παιδιά της με το συσσίτιο της προσφυγιάς, στη μάνα που έδωσε την ευχή της στον μονάκριβο γιο εκείνο το καλοκαίρι του ’74 και δεν τον ξαναείδε, στη μάνα που περιμένει ακόμα κάποιο νέο για το βλαστάρι της που χάθηκε και στη μάνα που βγήκε στους δρόμους και διεκδίκησε για τα παιδιά της δικαιώματα, αξιοπρέπεια, μέλλον».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top