ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Μεταφορών: Τροποποίηση νομοθεσίας για να επιτρέπεται η κυκλοφορία τροχοφόρων τρένων με βαγόνια στην Πάφο

Υπ. Μεταφορών: Τροποποίηση νομοθεσίας για να επιτρέπεται η κυκλοφορία τροχοφόρων τρένων με βαγόνια στην Πάφο

Με στόχο την προώθηση οδικών αναπτυξιακών έργων στους τέσσερις Δήμους ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδης πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή συναντήσεις με τα Δημοτικά Συμβούλια Γεροσκήπου, Πάφου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο κ. Βαφεάδης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάφου και τα θέματα που ήγειρε η Τοπική Αρχή.

Ο κ. Βαφεάδης έστειλε το μήνυμα πως το Υπουργείο Μεταφορών είναι εδώ θα σταθεί δίπλα στον Δήμο Πάφου, προσθέτοντας πως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βοηθήσουν στην υλοποίηση του οράματος του Δημάρχου Πάφου όχι μόνο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα, αλλά και στο μέλλον για ό,τι πρόβλημα τυχόν παρουσιαστεί.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν από τον Δήμαρχο Πάφου το θέμα του έργου της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων Κάτω Πάφου, το έργο της Β Φάσης του δρόμου τουριστικής περιοχής και Διεθνούς Αερολιμένα Πάφου και η εκκρεμότητα που αφορά το τμήμα από τον ποταμό της Έζουσας μέχρι τον αερολιμένα Πάφου.

Επίσης ο κ. Φαίδωνος έθεσε και το θέμα της συντήρησης του οδικού δικτύου της Πάφου που αποτελεί ευθύνη, όπως είπε, του Τμήματος Δημοσίων Έργων. Ακόμη έθεσε το θέμα της μετακίνησης της αποθήκης του Τμήματος Δημοσίων Έργων σε περιοχή εκτός των ορίων του Δήμου λόγω πρόκλησης οχληρίας.

Αναφέρθηκε και στην τροποποίηση της Νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται η κυκλοφορία τροχοφόρων τρένων με βαγόνια. Τέλος έθεσε και το θέμα της διάθεσης στον Δήμο της Πάφου της αντικατάστασης μεταλλικής περίφραξης του Αρχαιολογικού Πάρκου Κάτω Πάφου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε και στη νησίδα του αυτοκινητόδρομου Πάφου - Λεμεσού προς την είσοδο της πόλης της Πάφου, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση τραγική από τα αγριόχορτα. Η εικόνα είναι απαράδεκτη, συμπλήρωσε.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης αναφέρθηκε στη θετική ανταπόκριση του Υπουργού Μεταφορών στα προβλήματα, που τέθηκαν στον κ. Βαφεάδη.

Θα παρακολουθούμε, συνέχισε, την υλοποίηση και την επίλυση των όσων σήμερα συζητήσαμε και αποφασίσαμε. Είπε επίσης, πως από καιρό εις καιρό θα γίνονται τέτοιου είδους συναντήσεις για να γίνει μια αξιολόγηση τι έγινε τι εκκρεμεί και τι καινούργιο έχει προκύψει.

Πρόσθεσε ακόμη πως το πιο βασικό που είπε και ο Υπουργός Μεταφορών είναι ότι «πρέπει σ’ αυτό τον τόπο να σχεδιάζουμε με στρατηγική και σε βάθος χρόνου», κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top