ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Κυριακίδου αναμένει απαντήσεις από τους αρμοδίους για την υπόθεση εξαναγκασμού παιδιών σε επαιτεία

Στ. Κυριακίδου αναμένει απαντήσεις από τους αρμοδίους για την υπόθεση εξαναγκασμού παιδιών σε επαιτεία

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου έστειλε επιστολές σε όλες τους αρμοδίους με αφορμή υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για εξαναγκασμό παιδιών σε επαιτεία από τους γονείς τους και κακοποίησής τους.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ με το τ/κ κόμμα TDP, η κ. Κυριακίδου είπε ότι δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση ειδικότερα όταν αυτές οι υποθέσεις αφορούν την πιθανή παραμέληση ή κακοποίηση παιδιών και ότι πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα τα μέτρα προστασίας.

“Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το Υπουργείο Παιδείας, γιατί αυτά τα παιδιά φοιτούσαν σε σχολείο, τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αλλά και την Αστυνομία, να μας ενημερώσουν πότε έγιναν οι πρώτες καταγγελίες για πιθανή κακοποίηση και εκμετάλλευση αυτών των παιδιών και αν έχουν γίνει πριν κάποιο χρονικό διάστημα, γιατί δεν λήφθηκαν άμεσα μέτρα προστασίας”, ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Κυριακίδου, είναι σημαντικό να δούμε ότι ο κάθε πολίτης που έδειξε την ευαισθησία του και τηλεφώνησε ή ενημέρωσε την αστυνομία και κατήγγειλε, θα έπρεπε οι Υπηρεσίες να είχαν δράσει άμεσα με μέτρα προστασίας.

Ερωτηθείσα αν τίθεται ξεκάθαρα θέμα ολιγωρίας, η κ. Κυριακίδου είπε ότι ότι στάληκαν επιστολές στον Αρχηγό Αστυνομίας και στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και στο Υπουργείο Παιδείας και αναμένει απαντήσεις για την ημερομηνία που έγιναν οι πρώτες καταγγελίες και όχι η πιο πρόσφατη ημερομηνία που οδήγησε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

“Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι οι πρώτες καταγγελίες έγιναν εδώ και κάποιο διάστημα και ότι η οικογένεια αυτή βρίσκεται στην Κύπρο εδώ και κάποια χρόνια και τα παιδιά φοιτούσαν σε σχολεία και τα έβλεπαν άλλοι να επαιτούν και να είναι αρκετά παραμελημένα, δεν μπορώ να σας πω ακριβώς την ημερομηνία, αλλά θεωρώ ότι ένα παιδί το οποίο φοιτά σε ένα σχολείο και το σχολείο βλέπει ότι υπάρχει μια παραμέληση και έχει τις ανησυχίες του, οι αρμόδιες υπηρεσίες έπρεπε να είχαν ειδοποιηθεί και αν είχαν ειδοποιηθεί έπρεπε να δράσουν άμεσα”, σημείωσε.

Αύξηση στα κρούσματα κατοχής παιδικής πορνογραφίας

Η κ. Κυριακίδου εξέφρασε την έντονη ανησυχία για τη μεγάλη αύξηση στον αριθμό υποθέσεων κατοχής παιδικής πορνογραφίας.

Η αύξηση είπε, σημαίνει δύο πράγματα ότι έχουμε υπηρεσίες που είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένες και έγκαιρα παρεμβαίνουν και τα εντοπίζουν, αλλά επίσης αυτό σημαίνει ότι έχουμε και αύξηση των κρουσμάτων.

“Είναι σημαντικό ότι πρέπει να εργαστούμε όλοι στην εφαρμογή μιας στρατηγικής για πρόληψη αυτών των φαινομένων, διότι η σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση και η παιδική πορνογραφία είναι μέρος της σύμβασης του Λανζαρότε που έχουμε κυρώσει και οφείλουμε, βλέποντας αυτή την αύξηση, να κινηθούμε άμεσα σε μέτρα πρόληψης”, ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top