ΔΙΕΘΝΗ

Τα δεδομένα λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία – Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

Τα δεδομένα λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία – Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν τη διεξαγωγή των κρίσιμων προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, με την απόσυρση Ιντζέ να φέρνει διαφοροποιήσεις, καθώς όλοι αναμένουν να δουν ποιος θα καρπωθεί τις ψήφους που έμειναν «ορφανές».

Σε μία πρώτη ανάγνωση, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρολγου φαίνεται να βγαίνει κερδισμένος, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι μπορεί να νικήσει ακόμα κι από τον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με την Metropoll, το 49% των ψήφων του Ιντζέ θα κατευθυνθούν στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και το 22% στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η έρευνα της Saros Research δείχνει νικητή τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης από τον πρώτο γύρο με 52%.

Τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι η Τουρκία θα έχει πρόεδρο από την πρώτη Κυριακή, καθώς καταγράφεται συσπείρωση των ψηφοφόρων προς τους δύο βασικούς πλέον αντιπάλους, Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου. Ο τρίτος υποψήφιος, ο Σινάν Ογάν, μόνο αν καταφέρει να κερδίσει ψήφους πάνω από 6%, που δε φαίνεται πιθανό, τότε οι εκλογές θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο.

Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Ερντογάν- Κιλιτσντάρογλου για το ποιος κρύβεται πίσω από βρώμικη προεκλογική εκστρατεία κορυφώθηκαν, με τον έναν να κατηγορεί τη Δύση/ΗΠΑ και τους γκιουλενιστές και τον άλλον τη Ρωσία, διαγωνιζόμενοι ουσιαστικά για το ποια μεγάλη χώρα ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή στις εκλογές της Τουρκίας.

Το άλλο μεγάλο ερώτημα είναι ποιο θα είναι το κλίμα την Κυριακή το βράδυ και ειδικά αν χάσει ο Ερντογάν.

Τα σενάρια για δολοφονία του Κιλιτσντάρογλου, που φέρεται να βγήκε ακόμη και με αλεξίσφαιρο γιλέκο στη συγκέντρωση στη Σαμψούντα, πλαισιωμένος από βαριά οπλισμένους σωματοφύλακες, αλλά και το μήνυμα του Ερντογάν δύο ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές «αν χρειαστεί, θα προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας με τίμημα της ζωής μας, όπως κάναμε και το βράδυ της 15ης Ιουλίου», προδιαθέτουν ή προειδοποιούν (;) για μία βραδιά δύσκολη.

ΠΗΓΗ: newsbeast

ΠτΔ για εκλογές στην Τουρκία: «Αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα και πώς θα τοποθετηθεί αυτός που θα εκλεγεί»

Γιορτή της Μάνας χωρίς… επίδομα – Πότε θα καταβληθεί – Τα κριτήρια και τα ποσά

Oι πιο τολμηροί ξεκίνησαν τα πρώτα τους μπάνια - Πως προστατευόμαστε από τον ήλιο

Eurovision: Αυτοί είναι οι νικητές από το 2000 μέχρι σήμερα – Δείτε βίντεο

Μάιος στο Netflix: Αυτές είναι οι ταινίες και οι σειρές που ήρθαν αυτόν το μήνα – Ποιες να περιμένουμε - Δείτε βίντεο

Σκηνές τρόμου στην Λευκωσία – Τον «τσάκωσαν» την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει σπίτι

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top