LIKE ONLINE

Ξεπέρασε την Apple η Lenovo

Ξεπέρασε την Apple η Lenovo

Ποιoς είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο, αν εκτός από τους φορητούς και τα επιτραπέζια συστήματα, συνυπολογίσει κανείς και τα tablets;

Η απάντηση μέχρι πρότινος δεν ήταν άλλη από την Apple, λόγω της υψηλής δημοτικότητας των iPad, αλλά το β' τρίμηνο του 2015 η κατάσταση φαίνεται να άλλαξε με τη Lenovo να περνά μπροστά για πρώτη φορά από το γ' τρίμηνο του 2014.
 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η εταιρεία ερευνών Canalys, η οποία είναι από τις λίγες που προτιμά να “ενοποιεί” σε μία κατηγορία τις πωλήσεις των πιο “κλασικών” φορητών υπολογιστών και των tablets, θεωρώντας -μάλλον ορθώς- ότι τα τελευταία έχουν υποκαταστήσει τα laptops για μία σημαντική μερίδα των χρηστών.
 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys, το β' τρίμηνο του 2015 οι συνολικές πωλήσεις υπολογιστικών συσκευών έπεσαν κατά 12% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και έφθασαν στα 109,2 εκατ. συσκευές παγκοσμίως. Κύριος λόγος για τη διψήφια πτώση είναι οι μειωμένες πωλήσεις στα tablets, η δημοτικότητα των οποίων έχει αρχίσει να πέφτει.
 

Στην πρώτη θέση της κατηγορίας βρέθηκε στο β' τρίμηνο η Lenovo που διέθεσε λίγο κάτω από 16 εκατ. συσκευές, οι οποίες, όμως, ήταν 240.000 περισσότερες από εκείνες της Apple, με το μερίδιο για την πρώτη να ανέρχεται στο 15%.

Η Apple κατείχε την πρώτη θέση από το γ' τρίμηνο του 2014, αλλά η πτώση των iPad -όπως και γενικώς των tablets- έχει επηρεάσει τα μερίδια της. Την πεντάδα κλείνουν HP, Dell και Samsung, οι οποίες και οι τρεις είδαν τις πωλήσεις τους να παρουσιάζουν μείωση.
 

Η Samsung χρήζει ειδικής μνείας καθώς η κορεατική εταιρεία είναι μεν ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής tablets αλλά έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη δραστηριοποίηση της στο χώρο των φορητών υπολογιστών (σ.σ. με εξαίρεση ορισμένες μεγάλες αγορές δεν πουλά laptops) γεγονός που έχει επίπτωση στα μερίδια της.


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top